Sedmočlana grupa pravosnažno osuđena na ukupno 35 godina: U Novom Sadu i Vinči proizvodili kanabis

Osuđeni su Dalibor Ognjanović, Aleksandar Drefljak, Marko Mandić, Marko Miković, Dušan Jovčić, Janko Janičić i Aleksandar Jović

  • 2
Ub, laboratorija marihuane, MUP, hapšenje, kanabis Foto: MUP

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je prvostepenu presudu i pravosnažno osudio sedmočlanu grupu na kazne zatvora od po pet godina, zbog proizvodnje kanabisa u improvizovanim laboratorijama u Novom Sadu i Vinči, sa ciljem dalje prodaje.

Osuđeni su Dalibor Ognjanović, Aleksandar Drefljak, Marko Mandić, Marko Miković, Dušan Jovčić, Janko Janičić i Aleksandar Jović za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljane u promet opojnih droga, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu suda, prenosi Tanjug.

Prvostepenom presudom su za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga osuđeni samo Miković i Jovčić na kazne zatvora od po pet godina, dok su Ognjanović i Jović osuđeni na kazne zatvora od po tri meseca za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Takođe, prvostepenom presudom su Ognjanović, Drefljak, Mandić, Janičić i Jović bili oslobođeni optužbe da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili krivično delo neovolašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Apelacioni sud je preinačio tu odluku i sve pripadnike grupe osudio na kazne zatvora od po pet godina.

Takođe, njima je izrečena i mera bezbednosti oduzimanja predmeta, pa je od Jovčića oduzet biljni zasad koji se nalazio u 473 saksije i biljna materija zelene boje, kao i skoro tri kilograma sirovog kanabisa.

Prvostepenom presudom je prema okrivljenima Ognjanoviću i Joviću, zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjena, odbijena optužba za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga te im je izrečena mera oduzimanja 2,84 grama kanabisa i ručno napravljena cigareta od kanabisa kanabisa težine 0,24 grama.

Proizvodnja u cilju prodaje

Po nalaženju Apelacionog suda, u osuđujućem delu, dokazima je nesumnjivo utvrđeno postojanje dve improvizovane laboratorije koje su bile opremljene za nedozvoljenu proizvodnju kanabisa.

Takođe, pronađena količina kanabisa, po nalaženju Apelacionog suda, nedvosmisleno ukazuje da je njena proizvodnja vršena u cilju prodaje, kao i veza okrivljenih sa proizvodnjom droge utvrđena je dokazima koji su izvedeni i prikupljeni tokom postupka.

Ognjanović, Drefljak, Mandić, Miković, Jovčić, Jančić, Jović i Bojan Bojković prema kome je postupak razdvojen, terete se da su od 2014. godine do 2015. godine u Vinči, Veterniku i Jagodini u sastavu grupe, u improvizovanim laboratorijama za uzgoj kanabisa u veštačkim uslovima, neovlašćeno proizvodili i držali radi prodaje kanabis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA