≫ 

Uhapšene dve osobe u Subotici zbog poreske prevare: Oštetili budžet Srbije za više od 7,4 miliona

Jedan od osumnjičenih je podneo 14 poreskih prijava poreza na dodatu vrednost

  • 1
Hapšenje, lisice, uhapšen, policija Foto ilustracija: Shutterstock

U zajedničkoj akciji inspektora i policije, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, uhapšene su dve osobe, protiv kojih su podnete krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivično delo poreska prevara u vezi sa PDV, čime su oštetili budžet Srbije u iznosu većem od 7.4 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju Poreske uprave, jedan od osumnjičenih je u periodu od 1. februara 2020. do 31. avgusta 2021, u svojstvu vlasnika i odgovornog lica privrednog društva iz Subotice, uz pomoć drugoprijavljenog, u svojstvu knjigovođe, na osnovu sačinjene fiktivne dokumentacije, podneo 14 poreskih prijava poreza na dodatu vrednost.

U tim prijavama proizvoljno su uneti podaci o prometu i zahtevan je povraćaj PDV, u ukupnom iznosu većem od 5.9 miliona dinara.

Drugoprijavljeni je, takođe, u svojstvu vlasnika i odgovornog lica privrednog društva iz Subotice, u periodu od 1. aprila 2019. do 31. marta 2020. godine, podneo četiri poreske prijave poreza na dodatu vrednost, neistinitog sadržaja, u kojima je proizvoljno iskazao pretplatu PDV u iznosu većem od 1,4 miliona dinara i opredelio iznos za povraćaj PDV od 968.900 dinara.

Poreska uprava ne objavljuje više detalja o osumnjičenima i privrednim subjektima koji su uključeni u istragu, dok god traje proces dokazivanja krivice.

Video: Malverzacije i pranje novca: Uhapšene tri osobe osumnjičene za zoupotrebu položaja u Kraljevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peh

    15. jul 2022 | 19:52

    Imali peh a mnogi prođu neotkriveni i ostanu čisti i bogati,sudbina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA