Koluvija ostaje u kućnom pritvoru s nanogicom: Zahtev advokata odbrane odbijen

Koluvija zatražio je danas da mu se ubrza suđenje, predsedavajući sudskog veća odložio nastavak pretresa za 21. septembar

  • 4
Predrag Koluvija, advokat, Tuzilaštvo za organizovani kriminal Foto: ATA Images

Pravni zastupnik Predraga Koluvije Ivan Bajazit izjavio je novinarima da je Vrhovni kasacioni sud odbacio kao neosnovan zahtev za zaštitu zakonitosti koji su podneli advokati odbrane i da će njegov klijent ostati u kućnom pritvoru sa nanogicom.

Bajazit je novinarima ispred Specijalnog suda, gde je nastavljen glavni pretres Koluviji i ostalim okrivljenima za proizvodnju skoro tonu i po marihuane na poljoprivrednom dobru "Jovanjica", rekao da su potvrđena rešenja o primeni nanogice.

On je rekao i da je pripremno ročište u predmetu "Jovanjica 2" odloženo za septembar jer su dvoje kolega advokata na godišnjem odmoru.

Koluvija zatražio je danas da mu se ubrza suđenje, dok je predsedavajući sudskog veća Zoran Ganić odložio nastavak pretresa za 21. septembar.

Koluvija je zatražio da mu se ubrza suđenje jer je on uveren da je 100 odsto nevin i ne želi da narednih 10 godina provede po suđenjima, piše Fonet, prenosi RTS.

Ganić je rekao da on vodi postupak, a ne optuženi i njegovi advokati, a nastavak pretresa za odložio za septembar.

Milica Trifunović, koja je radila kao računovođa na imanju "Jovanjica", izjavila je u nastavku suđenja Predragu Koluviji i još nekoliko optuženih koji se terete za nelegalnu proizvodnju i prodaju kanabisa na poljoprivrednom dobru Jovanjica, a da je ugovor o proizvodnji industrijske konoplje sklopljen početkom 2019. godine.

Koluvija je tada rekao da sve mora biti dobro dokumentovano, jer će firma prolaziti kroz ozbiljne kontrole, rekla je Trifunović u svojstvu svedoka u Specijalnom sudu.

Ona je navela da su posle tornada u Staroj Pazovi brojni plastenici na imanju uništeni i više od polovine voća i povrća je moralo da se uvozi.

Oprema za plastenike je uvezena iz Francuske 2018. godine, rekla je Trifunović.

- Naplaćena je šteta od, čini mi se, DDOR osiguranja", rekla je Trifunović i istakla da se iz 2019. godine seća da je nalivan beton, nabavljana konstrukcija za nove plastenike, ali da ne zna da li se bilo šta sadilo na dobru "Jovanjica".

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Drecun predočio joj je poruke sa Koluvijom, u okviru aplikacije "Razgovor", a Trifunović je rekla da ne može da tvrdi da je to sa te aplikacije i da nije ubeđena da je to njena prepiska.

Ona nije mogla da se seti pojedinih poruka koje su prikazivane kao dokaz na suđenju, koje su se ticale novca.

Trifunović je rekla, za neke poruke koje su joj pokazane, da je to privatnija prepiske sa Koluvijom, "za koju sumnja da se obavljala preko aplikacije Razgovor".

- Ne sećam se da sam pisala ove poruke. Ne sećam se - uglavnom su odgovori koje je Trifunović davala.

- Nisam bila na strateškim pozicijama, radila sam operativne stvari -rekla je Trifunović i na pitanje tužioca zašto je ugasila aplikaciju Razgovor, odgovorila je da bi u tom delu izmenila iskaz koji je prvobitno dala tužilaštvu.

Trifunović je rekla da je ona deinstalirala aplikaciju koja je postala beskorisna, pošto je ugašena i stalno su "iskakala" nekakva obaveštenja.

U aplikaciji je stajalo moje ime Milica Milosavljević, objasnila je Trifunović odgovarajući na pitanje advokata Ivana Bajazita, pravnog zastupnika Koluvije.

Aplikacija vezana za poslovnu komunikaciju, rekla je Trifunović, koja je se u međuvremenu udala i promenila prezime, dodajući da je kolega iz IT službe instalirao aplikaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    19. jul 2022 | 19:00

    Sa tolikom kolicinom marihuane vec treba da je na dugogodisnjoj robiji. Tim prije sto je i u Nemackoj imao problema zbog prodaje narkotika. Ali sta reci ovo je Srbija i ovde je sve moguce.

  • posiden

    19. jul 2022 | 19:28

    Srbijo probudise!🤦🏻‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA