≫ 

Tužilac Nenad Stefanović postavio Koordinatora za rodno zasnovano nasilje: Evo šta će biti njegova obaveza

Primarni cilj Koordinatora je da sve žrtve nasilja u porodici dobiju jednoobrazovanu i sveobuhvatnu zaštitu

  • 1
Nenad Stefanović Foto: Više javno tužilaštvo

Odlukom Višeg javnog tužioca u Beogradu, zamenica javnog tužioca postavljena je za Koordintora za rodno zasnovano nasilje u cilju unapređenja i ujednačavanja postupanja osnovnih javnih tužilaštava sa teritorije nadleznosti Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu.

Primarni cilj Koordinatora je da se u slučajevima nasilja u porodici postupanje Prvog, Drugog i Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kao i osnovnih javnih tužilaštava u Obrenovcu, Mladenovcu i Lazarevcu, ujednači i unapredi kroz doslednu primenu svih propisa koji regulišu ovu oblast, kako bi sve žrtve nasilja u porodici dobile jednoobrazovanu i sveobuhvatnu zaštitu.

Nenad Stefanović Foto: Nikola Anđić

Sa druge strane, u skladu sa donetim strategijama, zakonima i protokolima u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu biće uspostavljen jedinstven mehanizam kojim će se i žrtvama drugih krivičnih dela, poput silovanja, obljube i trgovine ljudima, obezbediti sveobuhvatna zaštita i podrška, kroz multisektorski pristup.

Na ovaj način, žrtve ovih krivičnih dela bi bile u mogućnosti da sva svoja prava ostvare u punom obimu, a da pri tom ne dođe do ponovne viktimizacije.

U tome će svoj doprinos dati i ranije formirana služba za informisanje oštećenih lica i svedoka.

Video: Eleonora je bila žrtva nasilja, sada daje podršku drugim ženama: Moramo da iščistimo loša uverenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA