≫ 

Ukinut pritvor osumnjičenom za ubistvo u Rakovici: Živojin sekirom presudilo Živku, tužilaštvo najavilo žalbu

Tužilaštvo će u zakonskom roku uložiti žalbu na ovu odluku imajući u vidu težinu izvršenog krivičnog dela kao i da se činjenično stanje nije menjalo

  • 1
Sekira, policija

Foto: A. Nalbantjan, Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Beogradu žaliće se na odluku suda kojom je ukinut pritovor Živojinu N. (72) , koji se optužnicom ovog tužilaštva tereti za krivično delo Teško ubistvo, jer je na svirep i podmukao način, sa umišljajem, sekirom ubio Živka Đakovića 21. februara ove godine u naselju Rušanj, opština Rakovica.

Naime, krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je rešenjem kojim je Živojinu N, u sredu, 3. avgusta ukinulo pritvor i zamenilo ga merom napuštanja stana sa elektronskim nadzorom, uz obrazloženje da okolnosti više nisu takvog intenziteta da opravdavaju dalje trajanje pritvora, imajući u vidi i njegovo životno doba.

Rušanj ubistvo

Foto: Nikola Anđić

 

Tužilaštvo će u zakonskom roku uložiti žalbu na ovu odluku imajući u vidu težinu izvršenog krivičnog dela kao i da se činjenično stanje nije menjalo.

Protiv Živojina N. (72) sredinom juna je podignuta optužnica i predata Višem sudu na potvrđivanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    4. avgust 2022 | 20:18

    Ne mogu da verujem sta citam,kakve veze ima sto je mator,ubistvo je u pitanju,i to svirepo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA