≫ 

Najnovija vest: Krivična prijava protiv muškarca (76) koji je kolima naleteo na majku i bebu

Majka i dete su zadobili lake telesne povrede i zadržani su u Kliničkom centru u Nišu

  • 6

Policija u Nišu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv

sedamdesetšestogodišnjeg muškarca iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Sumnja se da je on danas ispred jednog vrtića u gradu, upravljajući „fordom“ udario tridesetjednogodišnju ženu, koja je vozeći dete u kolicima, prelazila ulicu na obeleženom pešačkom prelazu.

Majka i dete su zadobili lake telesne povrede i zadržani su u Kliničkom centru u Nišu.

Do nesreće je došlo nešto posle osam sati na Bulevaru Nemanjića kada je „ford“ na pešačkom prelazu neposredno pre kružnog toka, kada je trebalo da uspori, udario u pešake. Bebica je ispala iz kolica i udarila glavom u beton usled čega je zadobila povrede pa je Hitna pomoć dete odvezla u niški UKC.

Očevici nesreće kažu da je žena pokušala da pređe ulicu, kada je na kolica naleteo automobil.

- Strašno, beba je bila na zemlji, majka je vrisnula, svi smo u šoku. Tu je osim pešačkog prelaza i kružni tok, umesto da se sporije vozi, dodaje se gas. Nadam se samo da će beba biti dobro - kazala je Nišlijka koja se zatekla na mestu nesreće.

Dr Verica Božić iz niške Hitne pomoći potvrdila je da su intervenisali te da je beba povređena.

- Dete starosti oko godinu dana zadobilo je povrede glave. Odvezemo je u niški UKC gde će biti sagledani od strane neurohirurga - kazala je dr Božić.

Iz niškog Univerzitetskog klinčkog centra saopšteno je da je beba zadržana na Klinici za dečju hirurgiju.

- Dečak 2021. pregledan je od strane neurohirurga, urađena je sva neophodna dijagnostika, utvrđeno je da nema neuroloških ispada i hirurških povreda ali da postoje oguljotine po licu. Nakon ultrazvučnog pregleda abdomena ustanovljeno je da ne postoje ni povrede unutrašnjih organa. Dečak je svestan i stabilnih vitalnih parametar, ostaje na Klinici za dečju hirurgiju radi daljeg praćenja - rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dago 1

    5. avgust 2022 | 18:14

    Dobro, deda je kriv. Ali kako majk moze nagurati kolica na pjesacki a da se ne uvjeri da ce auta da se zaustave. To su oni sto okrecu glavu na drugu stranu posto imaju prednost

  • Перагеније

    5. avgust 2022 | 15:29

    Тај деда одавно није за волан... Тако је један треснуо у моју куму, силно се извињавао... А кад је дошао да је види после пар дана, иако је имала чалму на глави, рекао "ћеро, позови маму"... Не знаш да ли да плачеш, или се смејеш..

  • b

    5. avgust 2022 | 21:22

    Bitno da beba Bude dobro

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA