≫ 

Zlatni plen u pelenama na Preševu: Pronađeno skoro pola kilograma nakita u vrednosti iznad 2,2 miliona dinara

U nekoliko pelena pronađeno je skoro pola kilograma zlatnih ogrlica i narukvica sa dukatima “Franc Jozef“, kao i lančića i prstenja

  • 1

Na graničnom prelazu Preševo srpski carinici sprečili su u ponedeljak dvoje putnika da u pelenama preko granice prokrijumčare zlatni nakit, čija je vrednost procenjena na preko 2,2 miliona dinara.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u Srbiju za detaljan pregled izdvojen automobil "volkswagen passat" švajcarske registracije, kojim je iz pravca Makedonije ka Švajcarskoj putovao mlađi bračni par, saopšteno je iz Uprave carina.

Mada su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, carinik je prilikom kontrole automobila, ispred suvozačkog sedišta pronašao torbu, u kojoj se, između ostalog, nalazilo i jedno neotvoreno pakovanje pampers pelena.

Njegova neuobičajena težina izazvala je sumnju da je u paketu nešto sakriveno, što se ubrzo ispostavilo kao tačno, jer je u nekoliko pelena pronađeno skoro pola kilograma zlatnih ogrlica i narukvica sa dukatima “Franc Jozef“, kao i lančića i prstenja.

Kako vrednost otkrivenog nakita premašuje trećinu vrednosti vozila, sudskom odlukom je pored zlata trajno oduzeto i vozilo, procenjeno na preko milion dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA