Ko je Belivukov vojnik koji je priznao krivicu?Učestvovao u 6 jezivih ubistava, pa se nagodio na 18 godina

U javnosti je poznat po fotografiji na kojoj se smeje i drži glavu jednog od ubijenih. Pored njega nalazi se Veljko Belivuk.

  • 3
velja-nevolja-klan-veljko-belivuk, srđan lalić

Printskrin: TV Pink

Srđan Lalić, četvrti je optuženi iz klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji je sklopio sporazum o priznanju krivice u zamenu za kaznu zatvora od 18 godina.

U javnosti je poznat po fotografiji na kojoj se smeje i drži glavu jednog od ubijenih. Pored njega nalazi se Veljko Belivuk.

Prema optužnici, članovi kriminalnog klana žrtve su kidnapovali, a potom ih prebacivali u "klanicu", kako su zvali kuću smrti u Ritopeku, gde su ubijani ljudi. Muškarce su klali i davili, ali i usmrćivali udarcima u glavu.

Lalić je već od početka godine pokušavao da se nagodi sa Tužilaštvo za organizovani krimnal.

Zadaci 

Na osnovu dokaza on je optužen da je učestvovao u ubistvima Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića Goksija i Nikole Mitića. On je, takođe, u ovoj kriminalnoj grupi bio zadužen i za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa pomenutom aplikacijom.

Srđan Lalić učestvovao je i u otmici i ubistvu Nikole Mitića (33). To je šesta žrtva za čiju smrt su prikupljeni dokazi. On je otet na Dedinju, ispred ambasade SAD, a potom prebačen u prostorije ove kriminalne grupe na stadionu u Humskoj, gde su ga mučili. Belivuk i Miljković su, zatim, doneli odluku da se pretučeni Mitić prebaci u vikendicu u Ritopeku i tamo ubije. Okrivljeni Miloš Budimir, Lalić i Dejan Tešić odvezli su žrtvu u Ritopek gde je nakon mučenja i ubijen.

Optužnica

Potvrđenom optužnicom ova grupa tereti se za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, silovanje i otmicu. U pitanju su ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje.

Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri teška ubistva.

Za ta ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe.

Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa Skaj aplikacije za mobilne telefone, među njima audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.

Osim Belivuka i Miljkovića optužnica tereti i Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojšu Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejana Tešića, Nikolu Spasojevića, Nemanju Ðurića, Nemanju Lakičevića, Marka Andrića, Vladu Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađanu Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikolu Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Aleksu Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Aleksu Dunjića, Vojislava Ðordevića, Aleksu Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anonimus

    10. avgust 2022 | 12:44

    Samo me zanima da li je rekao, "neću više sekirom da sečem ljudima glave, keve mi..."!!?? Kakva zemlja takav i pravosudni sistem ...!

  • Acko

    10. avgust 2022 | 14:49

    On bi trebao da bude osudjen na 27 godina da bi izasao posle 18. Ovako ce izaci za 12.

  • Aleks

    10. avgust 2022 | 13:31

    Ja razumem da jenok da prizna i da se ostalinpohvataju inosude, alinovom nema mesta medju normalnim ljudima i na ulici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA