Veliki ulov na Batrovcima: Bračni par sakrio čitavo bogatstvo u ručni prtljag

Prekršaj je otkriven kada je kasno noćas na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil stranih registarskih oznaka, kojim su pomenuti putnici putovali

  • 4
Carina granica zaplena novac devize evro Ferari Batrovci Horgoš Foto: Uprava carina

Carinici su 11. avgusta 2022. godine na prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, zaplenili 63.300 švajcarskih franaka, koje je jedan bračni par stranih državljana imao nameru da bez prijavljivanja prenese preko granice.

Prekršaj je otkriven kada je kasno noćas na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil stranih registarskih oznaka, kojim su pomenuti putnici putovali.

Na pitanje carinika da li imaju nešto za prijavljivanje, supružnici su odgovorili odrično, a što se tiče gotovine koju sa sobom nose, kazali su da imaju ukupno 15.000 franaka.

Detaljan pregled je pokazao da je suma deviza koju su imali kod sebe daleko veća, jer je na raznim mestima u njihovom ručnom prtljagu pronađeno ukupno 82.700 franaka.

Putnicima je vraćeno po dozvoljenih 9.700 franaka (protivvrednost 10.000 evra), dok je u hitnom sudskom postupku trajno oduzeto 63.300 franaka.

BONUS VIDEO:

Video: Carinici na Horgošu pronašli pakete narkotika ispod tapacirunga: Neuspeo pokušaj šverca droge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA