≫ 

Belivukov Srđan Lalić sam u ćeliji u Okružnom zatvoru: Prima posete, a redovno mu dolazi jedna žena

"U Srbiji je nestalo mnogo muškaraca za koje se sumnja da ih je likvidirao klan Veljka Belivuka, a upravo je Lalić taj koji treba da reši te misterije koje datiruju još iz perioda 2015. godine"

  • 1
Veljko Belivuk, Srđan Lalić Foto: Milena Đorđević, TV Pink

Srđan Lalić, četvrti optuženi iz klana Veljka Belivuka, koji je pre nekoliko dana sklopio sporazum o priznanju krivice u zamenu za kaznu zatvora od 18 godina i time dobio status okrivljenog svedoka, kako Telegraf saznaje, odvojen od ostalih zatvorenika u Okružnom zatvoru u Beogradu, poznatijem kao CZ, nalazi se sam u ćeliji, a prima i posete.

- Lalić je dobio status okrivljenog svedoka, a ne svedoka saradnika kako mnogi i dalje navode. On je prebačen u "sobu" u kojoj je sam iz bezbedonosnih razloga. Čuva ga jaka policijska ekipa koja se ne odvaja od njega. Prima posete, a redovno mu dolazi njegova advokatica Mia Todorić - rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Lalić, osim što treba da ispriča sve o do sada poznatim zločinima koje je počinila pomenuta kriminalna grupa, on je ključna karika u sudskom postupku jer, osim toga, on treba da reši mnoge misterije koje datiru još iz perioda 2015. godine.

- U Srbiji je nestalo mnogo muškaraca za koje se sumnja da ih je likvidirao klan Veljka Belivuka, a upravo je Lalić taj koji treba da reši te misterije koje datiruju još iz perioda 2015. godine. Osim toga, dve fotografije Srđana Lalića na kojima se vidi kako se smeje dok muče žrtve svedoče o tome da je on bio prisutan kada su se dešavali najmonstuozniji zločini što ga čini savršenim ključnim okrivljenim svedokom. Tužilaštvo je tim potezom obezbedilo presudu vođama klana i osiguralo se u slučaju da se dokazi poruka i fotografija sa Skaja proglase nezakonitim - rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Nudio se od početka postupka

Srđan Lalić se, kako je Telegraf pisao (što možete pročitati OVDE), od samog početka suđenja nudio sa bude okrivljeni svedok.

- Uradio je sve što je mislio da treba da bi se dodvorio nadležnima. Sve je pričao, ko je šta radio u klanu, kako su mu Belivuk i Miljković naređivali, kao i to da su mu uterali strah u kosti, ali to mu nije pomoglo da dobije status kao Hrvatin. On je tako nešto pokušavao i ranije - rekao je tada sagovornik iz istrage.

Zadaci

Na osnovu dokaza on je optužen da je učestvovao u ubistvima Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića Goksija i Nikole Mitića. On je, takođe, u ovoj kriminalnoj grupi bio zadužen i za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa pomenutom aplikacijom.

Srđan Lalić učestvovao je i u otmici i ubistvu Nikole Mitića (33). To je šesta žrtva za čiju smrt su prikupljeni dokazi. On je otet na Dedinju, ispred ambasade SAD, a potom prebačen u prostorije ove kriminalne grupe na stadionu u Humskoj, gde su ga mučili. Belivuk i Miljković su, zatim, doneli odluku da se pretučeni Mitić prebaci u vikendicu u Ritopeku i tamo ubije. Okrivljeni Miloš Budimir, Lalić i Dejan Tešić odvezli su žrtvu u Ritopek gde je nakon mučenja i ubijen.

Optužnica

Potvrđenom optužnicom ova grupa tereti se za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, silovanje i otmicu. U pitanju su ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje.

Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri teška ubistva.

Za ta ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe.

Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa Skaj aplikacije za mobilne telefone, među njima audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.

Osim Belivuka i Miljkovića optužnica tereti i Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojšu Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejana Tešića, Nikolu Spasojevića, Nemanju Ðurića, Nemanju Lakičevića, Marka Andrića, Vladu Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađanu Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikolu Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Aleksu Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Aleksu Dunjića, Vojislava Ðordevića, Aleksu Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Potvrđena druga optužnica protiv Veljka Belivuka i njegovog klana: Terete se za još dva ubistva

Posebno odeljenje za organizovani kriminal, na sednici veća održanoj 2. juna 2022. godine donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta 13.4.2022.godine protiv okrivljenog Veljka Belivuka i drugih, zbog izvršenja krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela. Njima se na teret stavlja i ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine.

Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od 3 (tri) dana od dana prijema rešenja.

Osim njih dvojice, Belivuku i njegovoj grupi se na teret stavljaju ubistva Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića Goksija, Aleksandra Gligorijevića Puke, Zorana Radojevića i Milana Ljepoje.

Koje poruke je Belivukov klan razmenjivao na Skaju kada je reč o ova dva ubistva pročitajte OVDE. 

Kako je Belivukov klan vrebao navijača Zvezde pročitajte OVDE. 

Vulin: Klan Veljka Belivuka odgovoran za još 4 ubistva u Atini i na Krfu, očekujemo proširenje optužnice

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je, povodom suđenja Veljku Belivuku i ostalim okrivljenim članovima njegove kriminalne grupe, da "zna da je broj ubistava (koja su počinili) daleko veći" od broja koji im se trenutno stavlja na teret.

Vulin je izjavio da će se optužnica protiv Belivuka i ostalih okrivljenih „proširivati tokom suđenja“.

- Dužni smo porodicama i dužni smo stradalima- rekao je Vulin i dodao da je „ne samo srpska policija, nego su i evropske policije bile šokirane brutalnošću“ te kriminalne grupe.

Stamatović Stevan  Igor Dedović, pucnjava ubistvo Atina Foto: MUP RS, Printskin: Youtube/OneTV

Vulin je naveo da je kriminalna grupa Veljka Belivuka "odgovorna za četiri ubistva u Grčkoj, dva lica u Atini i dva lica na Krfu u istom trenutku", kao i da se za sada pregovara da li će se tim ubistvima baviti srpska ili grčka policija.

Prema našim informacijama, srpski i grčki istražitelji koji rade na rasvetljavanju ubistava vođe škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i njegove "desne ruke" Stevana Stamatovića (43) u Atini, prema nezvaničnim informacijama, prikupili su dokaze koji dovode Veljka Belivuka, odnosno "kavački" klan za koji je on radio, u vezu sa ovom dvostrukom likvidacijom.

Specijalnom sudu u Beogradu za danas je zakazano pripremno ročište na suđenju Belivuku i njegovoj grupi, koje je do sada više puta odlagano.

Prema našim informacijama, srpski i grčki istražitelji koji rade na rasvetljavanju ubistava vođe škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i njegove "desne ruke" Stevana Stamatovića (43) u Atini, prema nezvaničnim informacijama, prikupili su dokaze koji dovode Veljka Belivuka, odnosno "kavački" klan za koji je on radio, u vezu sa ovom dvostrukom likvidacijom.

BONUS VIDEO:

Video: U pratnji 22 vozila, blokirana cela trasa od Makiša do Ustaničke ulice: Belivuk i ekipa u tužilaštvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA