≫ 

Nož kojim je Stefan ubijen ispred noćnog kluba u Nišu nije pronađen: Osumnjičeni ima "rupe u pamćenju"

Osumnjičeni nije osporavao činjenice utvrđene uviđajem, što nije ni mogao s obzirom na veliki broj svedoka krvavog obračuna

  • 18
Niš, ubistvo nožem

Foto: D.K.

Nož kojim je u noći između 12. i 13. avgusta u jednom niškom kafiću u ulici 7. jula usmrćen Stefan S. (26), teško povređen njegov prijatelj Milan C. (39) a lakše ranjen još jedan mladić, nije pronađen. Niška policija je juče sprovela intenzivnu pretragu šireg područja mesta zločina, jer F.P. koji je uhapšen zbog sumnje za napad na trojicu momaka, tvrdi da se ne seća gde je obacio oružje.

- F.P. u načelu nije osporavao činjenice utvrđene uviđajem, što nije ni mogao s obzirom na veliki broj svedoka koji su bili očevici krvavog obračuna. Branio se da je prvi bio napadnut, donekle objasnio sled događaja ali je uporno tvrdio da ne može da se seti šta je uradio sa nožem – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

S obzirom na to da su inspektori niške kriminalističke policije vrlo brzo lišili slobode F.P. , pretpostavlja se da se noža otarasio negde u blizini. Iz tog razloga, pripadnici odeljenja policije i jedan inspektor Odeljenja kriminalističke policije juče su pažljivo su pretražili terasu kafića na kojoj je došlo do krvavog obračuna, širi deo Ulice 7. jula, gde se ovaj ugostiteljski objekat nalazi ali i susedne Ulicu Strahinjića Bana i Orlovića Pavla.

Policajci su zagledali ispod parkiranih vozila, pregledali žardinjere i travnate površine ali nisu uspeli ništa da pronađu. Postoji mogućnost da je oružje bačeno u Nišavu koja je na pedesetak metara od mesta zločina pa se ne isključuje da će i to područje biti pretraženo.

Kako je saopšteno iz niškog Univerzitetskog kliničkog centra, Stefan je u ovu zdravstvenu ustanovu stigao bez vitalnih parametara, usled velike rane na levoj strani grudnog koša. Milan je zadobio takođe ubodnu ranu ali u jetru zbog čega je operisan.

- Oblik i veličina povreda ukazuje da je upotrebljen nazubljeni nož dugačke oštrice, moguće je da se radi o tzv. „Rambo“ nožu, do kojeg se vrlo lako može doći, jer se prodaje za oko dve i po hiljade dinara na sajtovima za lov i ribolov. Osim što mu je sečivo dugo oko 25 centimetara, povrede nanesene njime su jako opasne jer nazubljeni deo kida tkivo što dovodi do velikog krvarenja – objašnjavaju naši izvori.

Tragediji je prethodilo banalno koškanje između F.P. i Stefana i njegovog društva kojim je osumnjičeni za ubistvo u prolazu prosuo piće. Došlo je do verbalnog a zatim i fizičkog sukoba tokom kojeg je F.P. izvukao deblji kraj da bi se ubrzo vratio sa nožem i počeo krvavi pir.

Stefanova porodica nije želela da razgovara sa novinarima ali njegove komšije i kolege sa posla za stradalog mladića imaju samo reči hvale. Radio je šest, sedam godina u niškoj bolnici i imao ozbiljnu vezu sa devojkom koja je zdravstveni radnik u ovoj ustanovi. Sudeći po njegovim fotografijama sa Fejsbuk profila, mladić je voleo da se bavi lovom i bio je uspešan u tome. Takođe, obožavao je voćarstvo pa je u jednom selu u okolini Doljevca imao veliki zasad višanja.

Policija je saopštila da se F.P. tereti za teško ubistvo koje je kvalifikovani oblik ovog krivičnog dela. Pretpostavlja se da se Više javno tužilaštvo odlučilo da F.P. goni za najteže krivično delo, s obzirom na tačku 3. člana 114. Krivičnog zakonika koji predviđa da će se za teško ubistvo teretiti onaj ko drugog liši života i pri tom sa umišljajem dovede u opasnost život još nekog lica. Za teško ubistvo zakon propisuje kaznu zatvora od najmanje deset godina ili doživotni zatvor.

Video: Forenzičari obavljaju uviđaj u kući u kojoj se odigrala nezapamćena tragedija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čupričanin

    14. avgust 2022 | 11:18

    Zamisli koliki indijanac moras da budes da u grad nosis Rambo nož... Da sam ja inspektor setio bi se on brzo gde je bacio nož...

  • Veteran

    14. avgust 2022 | 11:46

    Ne dajte mu da spava, setice se posle trećeg nespavanja koja mu je babica bila na rodjenju, čuj ne zna gde je nož....

  • kale

    14. avgust 2022 | 11:58

    Dozivotni zatvor za hrabrog momka, pa mu dati noz gumeni da nosa po ćeliji i da ga podseća svaki dan sta je uradio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA