Policajci plakali nad telom kolege koji je stradao tokom potere za bahatim vozačem u Rumenci

Građani su prijavili da vozač "renoa" vozi nasilno, a od policije je bežao i poljskim putevima i kroz atare oko Kisača i Rumenke

  • 1

U poteri u kojoj je juče poginuo saobraćajni policajac Božidar Koprivica učestvovalo je nekoliko vozila policije iz Novog Sada, a između ostalih na poziv preko radio veze uputio se i Božidar.

Božidar se uputio na poziv da policija traga za vozačem dostavnog vozila "reno kango" koje se kretao iz smera Kisača ka Rumenci.

Po rečima našeg sagovornika, dobro upućenog u tok istrage, građani su prijavili da vozač "renoa" vozi nasilno, a od policije je bežao i poljskim putevima i kroz atare oko Kisača i Rumenke.

Pretpostavlja se da je bio pod dejstvom alkohola ili opijata.

Veliki broj patrola bio je upućen na lice mesta Božidar je krenuo iz Novog Sada po pozivu na radio vezi i prošao je kroz centar Rumenke, a potom je skrenuo kroz Partizansku ulicu, ali mu je kod jednog marketa iz sporedne ulice izašao automobil "pežo 206" kojim je upravljala meštanka Rumenke stara 35 godina.

Božidar je službenim motociklom udario u suvozačeva vrata i na mestu je stradao.

Na lice mesta ubrzo su došle njegove kolege, ali i hitna pomoć, njemu nažalost nije bilo spasa. U toku uviđaja na lice mesta stigao je i načelnik PU Novi Sad, Goran Radonjić i njegovi pomoćnici.

Naš izvor kaže da su policajci plakali i da su bili potpuno emotivno slomljeni, ali su uviđaj ipak uradili po svim propisima i potpuno profesionalno.

Božidar je u momentu nesreće imao uključenu svetlosnu i zvučnu signalizaciju.

Iza Božidara su ostale dve ćerkice, starija ima 14 godina, dok mlađa ima nepunih 10.

Datum njegove sahrane nije poznat, ali se među njegovim prijateljima pominje subota.

Ono što jeste sigurno je da će biti sahranjen na mesnom groblju u rodnoj Gajdobri.

Inače Božidar je bio porodični čovek i uzoran policajac bez ijedne mrlje u karijeri, među komšijama je važio za vrednog i radnog čoveka koji je uvek svima pomagao.

Pre nego što je prešao na radno mesto u saobraćajnoj policiji, radio je kao policijac u policijskoj ispostavi Detelinara, a nažalost u reonu te ispostave je i izgubio život, a na lice mesta među prvima su stigle kolege iz te stanice.

Iz PU Novi Sad za sada nisu mogli da nam saopšte nikakve detalje vezane za pogibiju, kao ni za

(Telegraf.rs, N.B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pax

    19. avgust 2022 | 16:03

    Šteta jedan mlad život ode zar je bilo to vredno pored svih kamera u selu ,kao u američkom filmovima jurnjava ,našao bi se kogod bio a sad je kasno .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA