≫ 

Vujović hteo da ubije Bulatovića zbog devojaka: Bio na poternici 5 godina, u Hrvatskoj hteo da operiše lice

U trenutku pucnjave na Darka, inače sina tadašnjeg direktora Superlige Vladimira Bulatovića, Vujović je bio odbegli robijaš za kojim je tada bila raspisana poternica Crne Gore pod kodnim nazivom "BPBLOK"

  • 2
Ivan Vujović Foto: MUP

Državljanin Crne Gore Ivan Vujović (35) za kojim je Interpol Srbija raspisao međunarodnu poternicu za pokušaj ubistva Darka Bulatovića u avgustu 2016. godine, uhapšen je na području Hrvatske i biće izručen Srbiji.

U trenutku pucnjave na Darka, inače sina tadašnjeg direktora Superlige Vladimira Bulatovića, Vujović je bio odbegli robijaš za kojim je tada bila raspisana poternica Crne Gore pod kodnim nazivom "BPBLOK".

On je 24. decembra 2015. godine pobegao iz zatvora u Bijelom Polju u kojem je bio zbog ubistva Radomira Savovića koje je počinio 2008. godine, a trebalo je da robija 14 godina. Tada je pobegao u Srbiju, odnosno, Beograd, a njega su uočile kamere po našoj prestonici.

"Za dlaku" je izbegao hapšenje u januaru 2016. godine u Beogradu tako što je promenio mesto boravišta, a nekoliko meseci kasnije zapucao je kafiću u centru grada. Naime, Vujović je u baru bio sa svojom ekipom, a Bulatović sa svojim društvom. Ivan je maltretirao devojke koje su bile gošće kafića, a Darko je pokušao da ih odbrani. Došlo je do svađe, a Vujović je potom pucao u Bulatovića i pobegao. Teško povređenog Darka prijatelj je odvezao u Urgentni centar.

Kako je uhapšen Vujović

Ivan Vujović (35) za kojim je Interpol Srbija raspisao međunarodnu poternicu za pokušaj ubistva, uhapšen je na području Hrvatske. Vujović je navodno 18. avgusta u Medulinu, prilikom kontrole policajcima na uvid dao lažnu vozačku dozvolu Crne Gore.

Dozvola je bila na tuđe ime, a na njoj se nalazila njegova fotografija. Vujović je osumnjičen da je koristio lažni identitet prilikom dogovora o medicinskom zahvatu. On je, prema izvorima bliskim istrazi, navodno hteo da se podvrgne plastičnoj operaciji kako bi promenio fizički izgled.

Ivan Vujović Foto: MUP. Ivan Vujović

Vujović je 19. avgusta uhapšen u Zagrebu, pretpostavlja se da je u glavni grad Hrvatske došao iz Istre, verovatno ni ne sluteći da je policiji njegova vozačka dozvola bila sumnjiva te da su je detaljno proverili.

Crnogorski državljanin je bio predmet istrage ciljanog traganja u okviru ENFAST mreže, gde su pored Crne Gore, Republike Srbije i Republike Hrvatske bile uključene Republika Slovenija i Holandija i njihovi timovi za ciljano traganje, a u okviru koje je razmenjen veliki broj operativnih informacija o mogućim lokacijama skrivanja i lažnim identitetima kojima se ovo lice koristilo.

Nakon što je uhapšen, pretresen je njegov stan i vozilo koje je koristio, te je nađena veća količina novca i više falskifikovanih dokumenata. On je predat pritvorskom nadzorniku nakon čega će verovatno biti doveden kod sudije za istragu radi određivanja istražnog zatvora zbog izručenja Srbiji.

Vujović, inače rodom iz Podgorice, prošle godine u decembru pušten je iz crnogorskog zatvora nakon što je odslužio kaznu za ubistvo Radomira Savovića. Njega je odmah po izlasku iz zatvora ga dočekala policija i privela, radi dodatnih provera.

Uprkos proveri, policajci nisu primetili da je Srbija još pre šest godina za Vujovićem raspisala poternicu zbog pokušaja ubistva u Beogradu.

Inače, beg iz zatvora mu je bio gotovo filmski, jer je jednom pravosudnom policajcu oteo pištolj te je potom preteći pištoljem svima oko sebe izašao na glavni ulaz zatvora gde su ga čekali pomagači u automobilu. Nakon bega se uglavnom skrivao po Beogradu.

U jednom trenutku je lociran i bio je opkoljen, ali na kraju je napao policajce pa je uspeo da pobegne. Uhapšen je u novembru 2016. blizu nemačko-holandske granice te izručen Crnoj Gori. Zbog bega iz zatvora, u odsustvu je bio osuđen na 37 meseci zatvora, a kako mu se sudilo dok je bio u begu, kasnije je tražio da mu se ponovo sudi za to. U zatvoru je često upadao u sukobe s drugim zatvorenicima, pa ga je 2012. jedan zatvorenik pokušao da ubije zašiljenom kašikom. Na sudu je završio i zbog pretnji policajcima.

BONUS VIDEO:

Video: Hapšenje vozača poršea koji je pucao na Voždovcu: Kod njega pronađena značka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    21. avgust 2022 | 08:47

    40g odma

  • Страшно

    21. avgust 2022 | 09:41

    Унук Андрије Вујовића из Чуковића изнад Цетиња. Једног поштеног човјека,који је на пут извео шесторо дјеце без иједног ексцеса. А овај тип ,залудња мука.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA