≫ 

Zloupotrebili službeni položaj: Šest osoba iz opštine Istok optuženo za 21 delo korupcije

Tužilac je predložio sudu da se okrivljeni oglase krivim i kazne po zakonu za krivična dela koja im se stavljaju na teret

  • 0
Novac evri Traženje investitora! Na nekoj od brojih platformi za grupno finansiranja, pronađite veliki broj manjih investitora, ljudi koji su spremni da vam pomognu u ostvarivanju ideje. Foto: Shutterstock

Osnovno tužilaštvo u Peći podiglo je optužnicu protiv šest funkcionera opštine Istok za 21 koruptivno delo.

Prema podignutoj optužnici Osnovnog tužilaštva u Peći Odeljenju za teška krivična dela Osnovnog suda u Peći, iz dokaza prikupljenih u toku jednogodišnje istrage, postoji osnovana sumnja da su šestorica okrivljenih službenika u 21 slučaju zloupotrebili službeni položaj, piše Reporteri, prenosi Kosovo online.

Optužena su dvojica bivših direktora Uprave za urbanizam i životnu sredinu, bivši direktor Direkcije za urbanizam i životnu sredinu, rukovodilac sektora za urbanizam i regulaciju, službenik za prostorno planiranje i izgradnju i odgovorno lice za životnu sredinu.

Tužilac je predložio sudu da se okrivljeni oglase krivim i kazne po zakonu za krivična dela koja im se stavljaju na teret, kao i da im bude izrečena kazna zabrane vršenja funkcija u upravi ili javnoj službi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA