Evo ko je uhapšen sa heroinom izuzetne čistoće na Horgošu: Dejan sakrio kilo i po droge u "reno megan"

Uhvaćen je na izlazu iz Srbije, zaplenjen je i auto

  • 1
Droga heroin Bugarska Printskrin: Youtube.com/Bulgarian National Customs Agency

Na graničnom prelazu Horgoš, kako saznajemo, uhapšen je muškarac Dejan G. (37). On je, kako se navodi, 1.536 grama heroina izuzetne čistoće spakovao u tri paketa i sakrio u automobil "reno megan".

Uhvaćen je na izlazu iz Srbije. Zaplenjen je i auto.

Našem državljaninu određen je pritvor do 48 sati. Tokom istrage će se utvrditi odakle droga potiče kao i kome je bila namenjena. Kako je u pitanju njena "čistoća" od čak 98 procenata mešanjem bi se njena količina utrostručila.

Na pitanje policajaca da li ima nešto da prijavi muškarac je rekao da "ne", ali je bio sumnjim pa mu je naređeno da se parkira sa strane. Ubrzo je otkriven "ulov" čija se vrednost još procenjuje.

Podsećanja radi, 21. avgusta ove godina na graničnom prelazu Batrovci zaplenjeno je 10 kilograma čistog kokaina, čija se vrednost procenjuje na oko milion evra. Droga je pronađena ispod suvozačevog sedišta i pored menjača.

Kako Telegraf.rs prvi objavio, kokain je poreklom iz Perua u Južnoj Americi.

On je nađen u automobilu mercedes nemačkih registarskih oznaka, koji je vozio srpski državljanin M. J. (37).

- Kokain je pronađen u devet jednakih paketa kod menjača i u patosnici suvozačevog sedišta. Veštačenjem se utvrdilo da je njegova čistoća između 93 i 99 procenata. Bio je namenjan mešanju, gde bi se njegova količina utrostručila - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici. M.J. se u tužilaštvu branio ćutanje. I dalje se nalazi u pritvoru.

BONUS VIDEO:

Video: Kesice kokaina i hašiš u šimikama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žarko

    23. septembar 2022 | 12:27

    Poneo čovek rodbini u Nemačkoj kao poklon jer je čuo da je tamo nestašica. Pa i nama su oni svojevremeno donosili kafu za vreme nestašice pa je red da se odužimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA