≫ 

Ovako je 2007. godine uhapšen serijski silovatelj Igor: Imao je skrovište na Adi Huji, ceo grad je odahnuo

Beograd je bio u strahu, a potraga za silovateljem trajala je četiri dana

  • 2

Igor M. (44), koji je nedavno pušten na slobodu nakon što je odležao kaznu zatvora u trajanju od 15 godina zbog silovanja poslednji put uhapšen je 2007. godine na Adi Huji, a tada su Beograđani odahnuli, jer se znalo da je reč o opasnom serijskom silovatelju povratniku.

Naime, on je bio uhapšen svega 20 dana nakon puštanja na slobodu, pošto je uznemirio javnost brutalnim serijskim silovanjem Beograđanki uz pretnju nožem.

- Serijski silovatelj, seksualni manijak, praktično, uhapšen je pre nekih 20-ak minuta ovded na Adi Huji UKP u saranji sa IJ upravo ga privodi u službeni džip - izveštavao je Mladen Mijatović 20. oktobra 2007. godine.

Beograd je bio u strahu, a potraga za silovateljem trajala je četiri dana.

Kamere televizije Pink tada su zabeležile i trenutak hapšenja serijskog silovatelja. Njemu su pripadnici policije stavili lisice na ruke, ugurali ga u auto i odvezli.

On je više puta osuđivan zbog silovanja i krađa, a prvi put je napao 1992. godine, kada je imao samo 14 godina.

- Ono što smo obećali to smo i uradili. Lišili smo slobode M. I. (1978) višestrukog povratnika u izvršenju najtežih krivinih dela razbojništva i silovanja - govorio je jedan od rukovodilaca Kriminalističke policije 2007. godine.

- Verovartno je da takva lica kada urade jednom ta krivična dela više nikad neće stati - dodao je tada.

Igor M. je više puta osuđivan zbog silovanja i krađa, a prvi put je napao 1992. godine, kada je imao samo 14 godina.

Tada je za samo tri dana napao 9 žena, od kojih je 4 silovao. Na slobodu je izašao 2001. godine. Međutim, po svemu sudeći zatvor ga nije "popravio", pa je samo mesec dana nakon izlaska sa robije opet napao. Tada je silovao jednu ženu i počinio osam razbojništva.

Naime, u jednom kozmetičkom salonu silovao je M. A. i opljačkao. Ušao je u radnju i tražio kremu, potom je video da se ključ od salona nalazi u bravi, iskoristio je to, zaključao salon i odvukao devojku u solarijum gde ju je silovao. Tada je osuđen na 10 godina, ali je iz "Zabele" izašao posle 5 i po godina. Njegov pohod se nastavio po izlasku iz zatvora.

U septembru 2007. ušao je u jedan butik u Ulici Maksima Gorkog i silovao prodavačicu, a po izlasku iz radnje ukrao je jaknu i novac. Međutim, Milošević se tu nije zaustavio, pa je sutradan ušao u optičarsku radnju u Ulici vojvode Stepe i uz pretnju nožem ukrao pare, zlatan lanac i naočare. Posle intenzivne potrage uhapšen je 20. septembra.

Video: Manijak pokušao da siluje ženu ispred njene kuće, žrtvu spasio sin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    24. septembar 2022 | 11:31

    Uhapšen posle puštanja na slobodu????Pa serija silovanja,i odležao trićavih 15 godina,i sada je slobodan,umesto da trune u zatvoru. I sta sad??Mislite da če biti normalan??? E j .. drzavo sa sve lošim zakonom!

  • Vesna G

    24. septembar 2022 | 12:44

    Ako ponovi zlocin treba suditi za saučesništvo svim ostalima koji su učestvovali u donosenju ovakve presude,ali bar jednim dozivotnim zatvorom za sve pa da vidimo ko bi posle imao m😡da da presudi takve kazne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA