≫ 

Ustanička pod opsadom specijalaca sa dugim cevima: Nastavak suđenja Belivukovom klanu za još dva ubistva

Istragom je utvrđeno da je prva žrtva klana upravo bio Mihalović i to 2. aprila 2019. godin, ali da su dokazi tek nakon podizanja optužnice prikupljeni

  • 1
Veljko Belivuk Goran Mihajlović,

Foto: Tanjug/Rade Prelić, Privatna arhiva

Suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića zakazano je za danas u 14.30 sati u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici.

Svi optuženi će uz visoke mere bezbednosti iz Okružnog zatvora biti dovedeni u Specijalni sud.  Planirano je za danas da se pročita i druga optužnica u koja su još dva ubistva za koja se tereti ovaj zloglasni klan u Beogradu. Oni su optuženi da su oteli, mučili, ubili i iskasapili Gorana Mihajlovća i Nikolu Mitića.

Optužnicom klan Veljka Belivuka odgovara za 7 ubistava u Srbiji.

Veljko Belivuk, Suđenje, specijalni sud, advokat

Foto: Nikola Anđić

Istragom je utvrđeno da im je prva žrtva upravo bio Mihalović i to 2. aprila 2019. godin, ali da su dokazi tek nakon podizanja optužnice prikupljeni. Nakon smrti Mihajlovića likvidirani su Aleksandar Grigorijević Puki (jun 2020), Goran Veličković Goksi (avgust 2020), Nikola Mitić (avgust 2020), Lazar Vukićević (oktobar 2020), Zdravko Radojević (novembar 2020), Milan Ljepoja (decembar 2020).

- Mihajlović je za razliku od ostalih žrtava otrovan, a potom je njegovo telo prevezeno u vikendicu u Surduku gde je spaljeno na lomači. Delovi tela koji nisu sagoreli, kako se sumnja, Veljko Belivuk je ustinio sekirom. Tužilaštvo navodi da su ostaci prebačeni u džak koji je bačen sa Pupinovog mosta- otkriva naš izvor.

Belivuk Suđenje, specijalni sud

Foto: Nikola Anđić

Inače, ubistvo Mihajlovića tužilaštvo je rasvetlilo uz pomoć optuženog člana Belivukove grupe Nikole Spasojevića koji je priznao krivicu i otkrio detalje ovog zločina u zamenu za manju kaznu.

On je ispričao da su članovi grupe Mihajlovića namamili da se sastane sa njima, a zatim ga odveli u kuću u Ritopeku gde su ga mučili i otrovali. Njegovo telo prevezli su u Staru Pazovu, tamo ga zapalili i ostatke bacili u Dunav sa Pupinovog mosta.

Osim Spasojevićevog svedočenja, tužilaštvo kao dokaz ima i fotografije otetog Mihajlovića koje su pravili kriminalci i zatim razmenjivali preko aplikacije za bezbednu komunikaciju „skaj“. Ove poruke srpsko tužilaštvo dobilo je od kolega iz Francuske.

Nikolu Mitića ubili su više od godinu dana nakon Mihajlovića i to jer su sumnjali da ih prati, tvrdi tužilaštvo. Oteli su ga navodno na Dedinju pred velikim brojem ljudi, izveli iz automobila, vezali i ubacili u svoja kola.

Foto: Goran Mihajlović, Privatna arhiva

Foto: Goran Mihajlović, Privatna arhiva

Mitića su najpre držali u prostorijama na stadionu, gde su ga tukli i ispitivali, zahtevajući da im kaže ko ga je poslao da ih prati kao i šifru telefona sa „skaj“ aplikacijom, a potom su ga odvezli u Ritopek gde su ga brutalno ubili, piše u optužnici. Tužilaštvo navodi i da su njegovo telo samleli u mašini za mlevenje mesa i bacili u Dunav.

Velja Nevolja klan Veljko Belivuk i Marko Miljković

Printskrin: TV Pink

 

Saradnici 

Srđan Lalić, koji je učestvovao u najmanje šest ubistava i bio čovek od najvećeg poverenja Belivuka i Miljkovića, pristao je da otkrije sve što zna o njihovim kriminalnim aktivnostima u zamenu za 18 godina zatvora. Miljkovićev kum Nikola Spasojević isto je uradio za kaznu od 14 godina, dok se Bojan Hrvatin, inače prvi svedok-saradnik u tom predmetu, dogovorio o kazni od 15 godina zatvora.

Oni će svi biti dovedeni sa tajnih lokacija.

(Telegaraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA