Napravili lažni zapisnik i ojadili "Srbijagas" za skoro 23 miliona: Uhapšena trojica iz Novog Sada

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu

  • 0

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su J.M. (54), P.B. (63) i V.B. (37) iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i na taj način oštetili JP „Srbijagas“ za 22.797.600 dinara.

Osumnjičena J.M. se tereti da je, kao odgovorno lice u „Srbijagasu“, sačinila zapisnik o radovima koji su navodno neophodni za kompletno renoviranje poslovnog objekta ovog javnog preduzeća.

Na osnovu tog zapisnika, zaključen je aneks ugovora između „Srbijagasa“ i novosadske građevinske firme o izradi nove fasade, koji je potpisao V.B. kao odgovorno lice građevinske firme, a po nalogu P.B. iz istog preduzeća, koji je dogovorio fiktivni posao, iako je već 2019. godine urađen i plaćen.

Na taj način, V.B. i P.B. su dva puta naplatili isti posao i za svoje preduzeće pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 22.797.600 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

BONUS VIDEO:

Video: Zavirite u korumpirani raskoš: Uhapšen načelnik saobraćajne policije jer je sagradio vilu od zlata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA