≫ 

Danas saslušanja u slučaju "učitelj jahanja": Osumnjičen i za seksualne napade nad dve devojčice od 13 godina

Kako se nezvanično navodi, navodno bi trebalo da budu saslušane devojke koje ga terete za navedena dela

  • 5
Miloš Đukić, instruktor jahanja

Printskrin: Instagram/M.Dj.

U Višem tužilaštvu u Beogradu danas će biti saslušanja za slučaj učitelja jahanja Miloša Đ. koji se sumnjiči za silovanja i seksualne napade na tinejdžerke i maloletnice u konjičkom klubu u Barajevu.

Kako se nezvanično navodi, navodno bi trebalo da budu saslušane devojke koje ga terete za navedena dela.

Podsetimo, on je uhapšen pre dve nedelje, a potom i saslušan zbog sumnje da je od 2010. do 2021. godine, izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor M. Đ. da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

On je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba. Sumnja se da je Miloš Đ. u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje. Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu. Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela Nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 godina.

Osumnjičenog Miloša Đ. oštećene su prijavile policiji i tužilaštvu ukazujući time puno poverenje u institucije. Sve oštećene će u postupku dobiti status posebno osetljivih svedoka i svoje iskaze će davati u zakonom propisanom okruženju i pod propisanim uslovima. Tužilaštvo će se starati o maksimalnoj zaštiti identiteta oštećenih i poziva medije da o ovom slučaju profesionalno izveštavaju, uz maksimalno poštovanje kako prava žrtava i njihove privatnosti, tako i prava osumnjičenog uz pretpostavku nevinosti.

Miloš Đ. je hapšen 2011. godine, ali je pet godina kasnije zbog nedostataka dokaza je oslobođenih svih sumnji.

Prvi rezultati istrage govore da je devojke seksualno zlostavljao tokom boravka u ergeli i u konjičkom klubu.

- Polaznice škole jahanja noćivale su u objektima u okviru ergele konjičkog kluba kako bi mogle da idu na časove u večernjim i jutarnjim satima tokom vikenda. Još tri ženske osobe prijavile su osumnjičenog i dale svoj iskaz policiji. Međutim, te tri prijave su zastarela za krivično gonjenje osumnjičenog - kaže naš izvor blizak slučaju.

Katarija Šolaja je devojka koja je prva javno progovorila o ovom slučaju, a sve o tome možete pročitati OVDE.

BONUS VIDEO:

Video: Saslušana i glumica Iva Ilinčić o slučaju zlostavljanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA