≫ 

Ovo je način rada međunarodne kriminalne grupe koja je uhapšena zbog trgovine ljudima u Italiji i Srbiji

Osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist za sebe u iznosu od nekoliko desetina hiljada evra, koje su trošili za sopstvene potrebe i luksuzan život

  • 0

U velikoj međunarodnoj akciji policije juče su uhapšeni U.T. (32), S. I. (35), B. Š. (31), D. A. (32) svi iz Šapca i M. B. (50) iz Loznice zbog krivičnog dela trgovine ljudima

Prema operativnim saznanjima policije, oni su ljude loše materijalne situacije terali da se zaduže kod njih, a zatim da prose po Srbiji i Italiji kako bi im vraćali novac.

Oni se sumnjiče da su od prve polovine 2016. do kraja septembra 2022. godine, koristeći teške prilike više lica sa teritorije Šapca, istima najpre davali novac sa većom kamatom, dovodeći ih u položaj dužničkog ropstva. Potom su ih, kako se sumnja, dovodili u zabludu, da će taj novac, čija je kamata stalno rasla, moći da vrate prosjačenjem u Italiji- stoji u saopštenju MUP-a. 

Oštećeni su dobijeni novac u Italiji davali članovima ove kriminalne grupe, a oni koji nisu hteli da prose primoravani su silom i pretnjom. Na ovaj način, osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist za sebe u iznosu od nekoliko desetina hiljada evra, koje su trošili za sopstvene potrebe i luksuzan život.

U stanovima uhapšenih policija je našla 14.640 evra, manju količinu australijskih i američkih dolara, 560.000 dinara, osam mobilnih telefona i više kartica za mobilne telefone.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA