Poznati biznismen uhapšen sa sinom i pomoćnicom: Oštetili "Srbijagas" za 22,8 miliona

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu

  • 2
novac hapsenje zena lisice

Foto: Shutterstock

Petko Bobar, vlasnik kompanije Bobar Beška, uhapšen je zajedno sa svojim sinom i još J. M. iz Novog Sada zbog sumnje da su zloupotrebom položaja oštetili "Srbijagas" za 22,8 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

J.M. se tereti da je, kao odgovorno lice u "Srbijagasu", sačinila zapisnik o radovima koji su navodno neophodni za kompletno renoviranje poslovnog objekta ovog preduzeća.

Na osnovu tog zapisnika, zaključen je aneks ugovora između "Srbijagasa" i novosadske građevinske firme o izradi nove fasade, koji je potpisao Bobarov sin kao odgovorno lice građevinske firme, a po nalogu Petka Bobara koji je dogovorio fiktivni posao, iako je već 2019. godine urađen i plaćen.

Na taj način Bobari su dva puta naplatili isti posao i za svoje preduzeće pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 22.797.600 dinara.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

BONUS VIDEO:

Video: Zavirite u korumpirani raskoš: Uhapšen načelnik saobraćajne policije jer je sagradio vilu od zlata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZoxiNS

    28. septembar 2022 | 16:57

    Pisi propalo. Ovo su vesti za obicne smrtnike. Zna se da zatvora videti nece ovo troje. Pa ljudi, kada bi njih zatvorili morali bi da pohapse pola Srbije. Ko god radi sa drzavom i drzavnim firmama, taj debelo krade poreske obveznike. Posle se pitajte sto nema para za bitne stvari u zemlji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA