≫ 

Dragan Vučićević predao materijal o silovatelju tužilaštvu

- Mislimo da je ovo najbolji mogući način da se sistem prosto obračuna sa ovom anomalijom, odnosno da se skloni silovatelj sa ulica koji je potencijalna opasnost za sve žene, za sve ljude - rekao je glavni i odgovorni urednik Informera

  • 2
Dragan J Vučićević Foto: Nikola Tomić

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, kao i novinarka Jelena Rafailović, danas su otišli u prostorije Prvog osnovnog javnog tužilaštva, gde su predali celokupnu ispovest serijskog silovatelja Igora Miloševića i zatražili da u skladu sa zakonom bude sklonjen sa ulica i prebačen na lečenje zatvorenog tipa, prenosi Informer.

Vučićević je istakao da je Tužilaštvu predata krivična prijava i da se nada da će manijak uskoro bit priveden na lečenje u institucije zatvorenog tipa.

- Evo upravo smo predali krivičnu prijavu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Primili su, predali smo snimak sa svim video-materijalom koji smo snimili sa serijskim silovateljom Igorom Miloševićem. To je više od tri sata razgovora sa njim, samo deo toga objavljeno je na portalu. Ovaj deo koji nije objavljen predali smo Tužilaštvu i očekujemo da reaguju u skladu sa zakonom. Mi smo predložili, u dogovoru sa našim pravnim timom, da se naloži veštačenje Igora Miloševića, i da se onda na osnovu tog veštačenja, po zakonu naloži mera obaveznog psihijatrijskog lečenja u instituciji zatvorenog tipa - rekao je Vučićević.

On je dodao da su iz Tužilaštva poručili da se njihov odgovor očekuje u roku od dva dana.

- Mislimo da je ovo najbolji mogući način da se sistem prosto obračuna sa ovom anomalijom, odnosno da se skloni silovatelj sa ulica koji je potencijalna opasnost za sve žene, za sve ljude. Pitanje je dana kada će on da pokuša ponovo da napadne. Sada je rečeno Jeleni i meni da će da nam u roku od 48 sati jave kakva je odluka. Nadam se da ćemo svi zajedno uspeti, a to je suština naše akcije, da sklonimo ovog manijaka sa ulice.

Novinarka hronike sa portala Informer.rs Jelena Rafailović, koja je radila intervju, zamolila je ljude da se pridruže u ovoj borbi i da manijak konačno bude sklonjen sa ulice.

- Ja bih molila da nam se ljudi pridruže u toj borbi da bi uradili ono što treba da se uradi. Osnovno ono na šta mi ukazujemo jeste ta njegova javna pretnja kada nam je u intervjuu rekao da može da nas siluje, da nas ubije ukoliko to njemu padne na pamet - rekla je ona.

Na njene reče nadovezao se i glavni urednik Informera.

- Dakle, samo da objasnimo, on je te pretnje javno izneo u intervjuu novinarkama Informera javno, kada je to mogao tako da kaže pred kamerama, zamislite šta sve može da uradi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    29. septembar 2022 | 20:33

    Ti si stvarno umislio da si neki faktor. Sudija, pravno lice....

  • Dragana

    29. septembar 2022 | 21:53

    Daj bože da uspete pa da svi budemo mirni,i da ne strepimo da li će nam dete upropastiti.Podrška za vas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA