≫ 

Vulin razgovarao sa ministrom za zaštitu građana Grčke Panajotisom Teodorikakosom: Tema migracije

Grčki ministar Teodorikakos istakao je da se Republika Grčka susreće sa problemom povećanog priliva migranata i da rešavanju migrantske krize treba pristupiti ozbiljno i odgovorno i pronaći jedinstveno zajedničko rešenje

  • 0
Aleksandar Vulin

Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas telefonom sa ministrom za zaštitu građana Republike Grčke Panajotisom Teodorikakosom.

U telefonskom razgovoru dvojice ministara istaknuto je da su Republika Srbija i Republika Grčka posvećene rešavanju problema iregularnih migracija, te da je saradnja srpske i grčke policije na suzbijanju iregularnih migracija dobra što je posebno važno imajući u vidu da se obe zemlje nalaze na migrantskoj ruti.

Grčki ministar Teodorikakos istakao je da se Republika Grčka susreće sa problemom povećanog priliva migranata i da rešavanju migrantske krize treba pristupiti ozbiljno i odgovorno i pronaći jedinstveno zajedničko rešenje.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je u telefonskom razgovoru istakao da je Srbija dokazala da je država na migrantskom putu koja je u stanju da se nosi sa posledicama ove krize i zaštiti i svoj način života i u isto vreme bude humana prema migrantima, ali je još jednom ponovio stav da Srbija neće biti parking za migrante i da Srbija nije odgovorna za izazivanje migrantske krize.

Tokom razgovora dvojice ministara istaknuta je dobra policijska saradnja.

Ministar Vulin zahvalio se Republici Grčkoj na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

Ministar Teodorikakos je ministra Vulina pozvao u zvaničnu posetu Republici Grčkoj i kazao da bi ta poseta bila dobra prilika i za potpisivanje sporazuma o zajedničkim patrolama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA