Osumnjičeni policajci da su "radili" za Goranca ćutali u tužilaštvu: Službenica MUP-a koristila bazu Interpola

Sumnja se da je policijska službenica Uprave za međunarodnu operativnu saradnju S.T. 5. avgusta na zahtev M.K. izvršila provere kroz baze podataka Interpola za osobu iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana međunarodna poternica

  • 2
Hapšenje MUP, trgovina ljudima Printskrin: Mup.rs

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušano je dvoje pripadnika policije S.T. (46) i M.K. (37) koji su ranije danas uhapšeni u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole i Uprave kriminalističke policije zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Druga dvojica pripadnika policije koji su uhapšeni u istoj akciji biće privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

- S.T. i M.K. su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu. S.T. se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja, a M.K. da ju je podstrekavao na to krivično delo - saopštilo je Više tužilaštvo u Beogradu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Sumnja se da je policijska službenica Uprave za međunarodnu operativnu saradnju S.T. 5. avgusta na zahtev M.K. izvršila provere kroz baze podataka Interpola za osobu iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana međunarodna poternica, o čemu je obavestila M.K.

On je te podatke preneo licu iz kriminogene sredine sa kojim je bio u neposrednom kontaktu jer mu je, kako se sumnja, zajedno za R.L. (lišenim slobode u Novom Sadu) duži vremenski period pružao fizičko obezbeđenje. Oni su zauzvrat dobijali novac i poklone.

Pretresom iznajmljenog stana u Novom Sadu koji su koristili M. К. i R. L. a koji je u blizini adrese stanovanja osobe iz kriminogene sredine, pronađeno je oružje u nelegalnom posedu i opojna droga.

Ko je Goran Kovačević

Nezvanično, policajci su obezbeđivali i odavali informacije Goranu Kovačeviću Gorancu iz Novog Sada, koji ima kriminalni dosije stoji u krivičnoj prijavi.

On je prošle godine preživeo napad u Novom Sadu u kom je ubijen njegov telohranitelj Uroš Stefanović, MMA borac. U napadu, Goranac je samo lakše ranjen. Zbog pucnjave na njega uhapšena su dvojica muškaraca kojima se i dalje sudi pred Višim sudom u Novom Sadu.

Inače, on je i pre pet godina bio meta napada. Tada je u pucnjavi kod škole ranjen njegov šurak Niko Uskoković.

Goranac je bio hapšen 2017. zbog sumnje da je sa još četvoricom muškaraca učestvovao u otmici Gorana Cvijetića.

Kovačević je privođen i 2010, i to zbog sumnje da je učestvovao u trgovini skankom u Novom Sadu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    30. septembar 2022 | 17:36

    Боже сачувај ко све ради у полицији. Па и птице на грани знају да кад се на граници скенира пасош да се то види у бази података и да ако је лице на потерници одмах се алармира и централа а ови несретници радили у Интерполу.

  • 🤷

    30. septembar 2022 | 17:05

    Sta se sumnja ? Pa nije citala sa papira informacije, logovala se u sisteme vrsila pretragu, ako nije imala nalog i ovlascenje za to zna se zbog cega je to radila. Ocisitite gospodo svoje redove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA