≫ 

Apelacija ukinula presudu Jovanici: Suđenje Goranu Abdulovu kreće ispočetka

Abdulov koji se predstavljao kao Jovanica optužen je, da je 8. jula 2018. u stanu u Zemunu, Radonjića izbo kuhinjskim nožem

  • 0
Jovana ili Goran Abdulov, Marko Radović Foto: Privatna arhiva, Facebook/Marko Radović

Apelacioni sud ukinuo je presudu Višeg suda u Beogradu Goranu Abdulov, transvestitu koji je zbog ubistva bivšeg ljubavnika, studenta iz Bosne i Hercegovine Marka Radovića bio osuđen na 13 godina zatvora.

- Po nalaženju Apelacionog suda, osnovano se žalbom branioca okrivljenog pobija prvostepena presuda zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka imajući u vidu da je zasnovana na dokazu na kome se ne može zasnovati. U konkretnom slučaju, prvostepeni sud je presudu, između ostalog, zasnovao i na iskazu svedoka D.A. datom 24. jula 2018. godine, a prvostepeni sud na glavnom pretresu u dokaznom postupku uopšte nije ispitao svedoka ili se na drugi zakonom dopušteni način upoznao sa sadržinom zapisnika o iskazu svedoka, pa samim tim nije bilo saglasnosti odbrane za čitanje navedenog dokaza - navodi se u obrazloženju odluke Apelacionog suda da se Abdulovu iznova sudi.

Podsećanja radi, Abdulov koji se predstavljao kao Jovanica optužen je, da je 8. jula 2018. u stanu u Zemunu, Radonjića izbo kuhinjskim nožem.

Optuženi je tokom suđenja rekao "da mu je žao zbog svega što se dogodilo i da nije imao nameru da ubije bivšeg dečka, već da se branio jer je kako je tvrdio, bio napadnut". Pred sudom je izjavio i da se kaje, tvrdeći da Marka i dalje voli.

Abdulov se i dalje nalazi u pritvoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA