Pritvor radniku "Puteva Srbije" zbog mogućeg uticaja na svedoke: Pribavljao imovinsku korist drugima

Sumnja se da je Dragan M. oštetio "Puteve Srbije" za 4.191.379 dinara

  • 0
Sudija, sudski čekić, presuda

Foto: Shutterstock

Na predlog Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, sud je odredio pritvor do 30 dana Draganu M, zaposlenom u javnom preduzeću "Putevi Srbije" zbog sumnje da je iskorišćavanjem službenog položaja pribavio imovinsku korist drugim zaposlenima u tom preduzeću, koja iznosi skoro 4.2 miliona dinara.

Pritvor mu je određen zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.

On je danas na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela i izneo je svoju odbranu, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Dragan M. se tereti za produženo krivično delo zloupotreba služebnog položaja.

Sumnja se da je od 1. decembra 2015. godine do 31. decembra 2019. godine kao šef odseka Jagodina - Leskovac, iskorišćavanjem službenog položaja i zloupotrebom ovlašćenja obračunavao i odobravao neosnovane naknade za prevoz, odnosno dolazak i odlazak sa posla za 14 zaposlenih, koji su već imali organizovan prevoz.

Na taj način je, kako se sumnja, oštetio "Puteve Srbije" za 4.191.379 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA