"Bila sam žrtva seksualnog napada u centru Peći": Devojka prijavila uznemiravanje, uhapšen osumnjičeni

Oglasilase i Kosovska policija iz koje su potvrdili da je devojka u Peći prijavila seksualno uznemiravanje nakon što se oslobodila od napadača

  • 0
Mrika Nikqi, Peć, Devojka napad na devojku, seksualno uznemiravanje

Foto: Facebook/Mrika Nikqi

Kosovskoj policiji u Peći ovog utorka je prijavljen slučaj seksualnog uznemiravanja koji je večeras postao glavna vest u prištinskim medijima, nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak sa nadzorne kamere, prenosi Kossev.

Video je večeras na svom Fejsbuk profilu objavila alpinistkinja Mrika Nikići uz navode da je bila žrtva seksualnog napada u centru Peći, koji je, kako je navela, počinio muškarac sa inicijalima F. B.

Saopštila je da se usled toga nalazi u ozbiljnom emotivnom stanju, te se ujedno zahvalila organima vlasti i građanima usled čijeg su zalaganja, kako je potvrdila, izvršene identifikacija i hapšenje napadača.

U međuvremenu se oglasila i Kosovska policija iz koje su potvrdili da je devojka u Peći prijavila seksualno uznemiravanje nakon što se oslobodila od napadača.

Na snimku se vidi kako muškarac sa leđa prilazi ženskoj osobi koja je uspela da se oslobodi tek nakon što su im se približili prolaznici.

Naznačili su da je odmah pokrenuta istraga i da su nakon intenzivnog operativno-istražnog rada, danas uhapsili osumnjičenog F. B, koji je rođen 1997. godine.

Ovoj osobi je nakon saslušanja određeno 48-časovno zadržavanje. U međuvremenu se oglasilo više prištinskih zvaničnika.

Oni koji zlostavljaju otežavaju živote devojaka i žena 

Kosovska ministarka pravde, Aljbuljena Hadžiju, zatražila je večeras od pravosudnih institucija da izreknu maksimalne kazne za seksualne zlostavljače i uznemiravače.

- Oni koji uznemiravaju i zlostavljaju otežavaju živote devojaka i žena širom Kosova i to je nepodnošljivo. Zbog porasta slučajeva nasilja i seksualnog uznemiravanja, pre nekoliko nedelja radili smo na promeni Krivičnog zakonika u pravcu pooštravanja mera i kazni za nasilnike. Završićemo i nastaviti sa istim sledeće nedelje i postaraćemo se da sve procedure budu obavljene što je pre moguće. Institucije pravde moraju da izreknu maksimalne kazne za počinioce seksualnog uznemiravanja - poručila je Hadžiju na Fejsbuku.

Reagovala je i poslanica AAK, Aljbana Bitići, koja je, kako prenosi Zeri, izjavila je da je tužna zbog objavljenog snimka, ali i da Kosovo ima obavezu da osigura bezbednost za žene, a da počinice zločina kazni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA