≫ 

Serijskom silovatelju Igoru Miloševiću određen pritvor

Podsetimo, Milošević je uhapšen 30.septembra kada mu je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati

  • 17
Igor Milošević silovatelj zatvor privođenje

Foto-montaža: Shutterstock, Twitter/Sabljalo

Serijski silovatelj Igor Milošević saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, zbog sumnje da je ugrozio sigurnost novinarki koje su radile sa njim intervju.

Osumnjičeni I.M. je izneo svoju odbranu i negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret. Nakon toga zamenik tužioca je predložio sudu da se u odnosu na osumnjičenog odredi pritvor zbog opasnosti da neće biti moguće obezbediti njegovo prisustvo u postupku, zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao uticati na svedoke koji tek treba da budu ispitani, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao učiniti delom kojim preti, a sve to uzimajući u obzir njegovu raniju višestruku osuđivanost.

Kako saznajemo, njemu je određen pritvor do 30 dana.

Takođe, radi provera navoda krivične prijave tužilaštvo će ispitati oštećene, eventualne druge svedoke, zatim će narediti komisijsko psihološko-psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog na okolnost njegove uračunljivosti, a potom će doneti odluku, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Saslušanje u tužilaštvu počelo je jutros u deset časova.

Podsetimo, Milošević je uhapšen 30.septembra kada mu je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati.

Tužilaštvu je u petak dostavljena krivična prijava protiv Miloševića od strane dnevnih novina "Informer", u kojoj je precizirano da je 27.septembra izvršeno krivično delo ugrožavanje sigurnosti na štetu novinarki koje su vodile razgovor sa njim, saopštilo je tužilaštvo.

Milošević je više puta osuđivan zbog silovanja i on je pre par dana, nakon što je odslužio kaznu od 15 godina, izašao iz zatvora.

Nekoliko dana kasnije Informer je objavio intervju sa njim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Disko

    2. oktobar 2022 | 15:49

    Glupost,covek je odsluzio svoje...kakva drzava takvo i sudstvo

  • Laza

    2. oktobar 2022 | 16:51

    Pa ovaj manijak je sam tražio da ga ne puštaju... Novinarki rekao da ima samo svoje potrebe i svoj nagon i da mu je to jedino bitno i kada odluči da je siluje da će je silovati i da joj je bolje da se ne opire jer će tek onda biti ranjiva... Šta je to ako ne prijetnje silovatelja povratnika?!?! I onda ga neko brani u komentarima?!?! Neke žene ga brane, msm to pravo nije normalno....

  • Pa...

    2. oktobar 2022 | 16:06

    Neka su uradili I objavili intervju!,Sto je tu sporno?! Pa, predstavili su monstruma, da znamo o kome je rijec.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA