≫ 

Ljubomir (55) upucan u Lapljem Selu: Albanca napadača zna odranije, živi u okolnom mestu

Od početka ove godine ovo je stoti incident prema Srbima na KiM

  • 6
Srbin ranjen na Kosovu i Metohiji, Ljubomir Mirić Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

U Lapljem Selu u subotu uveče upucan je Srbin Ljubomir Mirić (55). On je sa prostrelnom ranom u predelu desne butine oko 23 časa primljen u KBC Gračanica. Njegovo stanje je stabilno i nije životno ugrožen, objavila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Povređenog Srbina odmah su posetili Ljiljana Šubarić, gradonačelnica Gračanice, Novak Živić, predsednik Privemenog organa Grada Priština i Milan Joksimović, predsednik Privremenog organa Opštine Lipljan, kako bi se uverili u zdravstveno stanje pacijenta i ponudili svu potrebnu pomoć kako bi imao najkvalitetniju negu za što brži oporavak.

Od početka ove godine ovo je ukupno stoti incident prema Srbima na KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izražava zabrinutost zbog ovog napada na Ljubomira Mirića i zahteva da napadač bude uhapšeen i adekvatno sankcionisan.

Prema rečima Ljubomira Mirića, na njega je pucao Albanac koji godinama živi u okolnom mestu i koga zna od ranije. Nema sumnje da i ovaj incident unosi dodatni nemir i onespokojava srpski narod u pokrajini, zbog čega je neophodna adekvatna reakcija nadležnih.

Izlivi nasilja na KiM kojima gotovo svakodnevno svedočimo nesumljivo su posledica ratnohuškačke retorike političara iz Prištine koji svojim izjavama zveckaju oružjem i tako podstiču incidente na terenu.

Video: Pucnjava u restoranu u Lapljem selu, ranjene dve osobe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sumadinac

    3. oktobar 2022 | 18:31

    ...dok nasa policija cuva belosvestske transvestite i sataniste, albanci nam kolju i ubijaju narod na Kosmetu, migranti ulaze u zemlju kao da policija ne postoji

  • Goran

    3. oktobar 2022 | 18:29

    Neka nam je BOG na pomoći da jednog dana svane jutro gde će da bude mir za Srpski rod u našoj južnoj pokrajini i za sve one koji budu da žive na KiM.

  • Vukodlak

    3. oktobar 2022 | 19:07

    Tako to rade sada. Zamislite tek sutra ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA