≫ 

Istraga nakon povređivanja osuđenika iz Niša: Čeka se odluka tužilaštva

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je da je A.K, 30. septembra pao u kupatilu zavodske bolnice gde je bio lečen

  • 1
Niš, zatvorenik, zatvor Foto: Google maps, Shutterstock

Niška policija dostavila je izveštaj Osnovnom javnom tužilaštvu o preduzetim radnjama a povodom povređivanja sedamdesetšestogodišnjeg osuđenika A.K. u kupatilu bolnice Kazneno popravnog zavoda u Nišu.

Tužilaštvo će na osnovu izveštaja odlučiti o daljim koracima ali za sada zbog ovog događaja ni protiv koga nije podneta krivična prijava.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je da je A.K, 30. septembra pao u kupatilu zavodske bolnice gde je bio lečen.

- Druga osuđena lica su o tome obavestila komandira. Zavodski lekar je odmah reagovao zbog prirode bolesti od kojih je A.K. bio lečen i prebacila ga u Univerzitetski klinički centar. Uprava zavoda je 3. oktobra dobila rezultate skenera kojim je ustanovljeno naprsnuće rebara a s obzirom na to da je reč o osobi od 76 godina, odmah je obavestila policiju i tužilaštvo o sumnji da je počinjeno krivično delo. Ispitana su sva lica sa sprata zavodske bolnice gde je A.K. bio smešten, obavljen je uvid u video nadzor i u ovom trenutku su protiv dvojice osuđenika podnete disciplinske prijave. Uprava će kao i uvek do sada sarađivati sa policijom i tužilaštvom kako bi se utvrdile sve okolnosti – saopštila je UIK.

Kako saznajemo, ne isključuje se mogućnost da je osuđenik zadobio povrede prilikom pada u kupatilu s obzirom na to da je bio veoma krhkog zdravlja.

- A.K. boluje od više bolesti, uzima terapiju za srce i krvotok. Na njegovom telu nije bilo vidljivih povreda, tek prilikom pregleda skenerom ustanovljeno je naprsnuće rebara – objasnili su naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

A.K. se nalazi na respiratotu. On je osuđen na pet godina zbog krađe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pub

    4. oktobar 2022 | 14:42

    Potpuno očekivano. Samo neupućeni su mislili da će neko biti javno okrivljen za to. To je za zatvor svakodnevnica i rešava se u krugu 'porodice' a ne preko medija.😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA