≫ 

Osumnjičenima za silovanje devojčice (11) iz Prištine produžen pritvor za još dva meseca

Devojčica je silovana u julu i avgustu

  • 0
zatvor resetke ograda Foto: Jody Davis from Pixabay

Dvanaest osoba je u pritvoru zbog sumnje za silovanje i trgovinu 11-godišnjom devojčicom iz Prištine, u odvojenim slučajevima - u junu i avgustu ove godine.

Sumnja se da je jedanaestogodišnja devojčica iz Prištine žrtva trgovine ljudima i silovanja u junu. Ali hapšenje sedam osoba izvršeno je nakon više od dva meseca od tužnog događaja. Sedmoro osumnjičenih uhapšeno je nakon što je maloletnicu navodno silovalo još pet osoba u avgustu, a oni su uhapšeni nekoliko dana kasnije.

Portparolka Osnovnog suda u Prištini, Mirljinda Gaši (Mirlinda Gashi), potvrdila je za Gazeta Express da je šestorici osumnjičenih za krivična dela trgovina ljudima, seksualne usluge žrtve trgovine ljudima i silovanje produženo još dva meseca pritvora, dok je sedmo lice uhapšeno u septembru i istom licu je i dalje aktivna mera pritvora, prenosi portal Kossev.

- Povodom Vašeg zahteva za informisanje, obaveštavamo vas da je nakon zahteva Osnovnog tužilaštva u Prištini za produženje mere pritvora protiv okrivljenih D. R, G. S, B. S, F. S, M. S. i M. R, Osnovni sud u Prištini – Odeljenje za teška krivična dela, od 01.10.2022. godine produžio meru pritvora za još dva meseca, svakom ponaosob, dok se sedmo lice uhapšeno naknadno, i od 13.09.2022. se nalazi u pritvoru - rekla je Gaši za Gazeta Express.

Gazeta Express je pre nekoliko dana objavila da je prištinski sud produžio pritvor za još dva meseca petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnje devojčice u avgustu, među pritvorenicima su i tri maloletna lica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA