Podignuta optužnica protiv petorke zbog prostitucije: Silovali Nišlijku (20), govorili joj da je rob

Kako je navelo tužilaštvo, optuženi su se od početka aprila 2021. godine do 20. avgusta 2021. godine na teritorijama Aleksinca i Merošine povezali u grupu radi trajnog vršenja krivičnog dela trgovina ljudima

  • 6
Manijak, nasilnik, silovatelj, silovanje, nasilje nad ženama, napadač Foto: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Nišu podnelo je optužnicu protiv Aleksinčana Danice B. (24), njenog brata Zorana B. (32), njegove supruge Egzone T. (24), njihovog rođaka Olivera M. (34) i Danijela Z. (32) iz merošinskog sela Dudulajce zbog seksualne eksploatacije i zlostavljanja dvadesetogodišnje Nišlijke I. S. Zbog istog krivičnog dela uhapšen je i Dejan P. takođe iz okoline Merošine ali je on priznao krivicu i izrečena mu je kazna.

Kako je navelo tužilaštvo, optuženi su se od početka aprila 2021. godine do 20. avgusta 2021. godine na teritorijama Aleksinca i Merošine povezali u grupu radi trajnog vršenja krivičnog dela trgovina ljudima.

Tokom istrage je utvrđeno da je optužena Danica vrbovala devojku tako što je aprila prošle godine stupila sa njom u kontakt preko Fejsbuka i ponudila joj posao dadilje. Dvadesetogodišnjakinja je nasela na prevaru i došla je u iznajmljenu kuću u Aleksincu u kojoj je zatekla njenog brata Zorana i rođaka Olivera. Danica je odmah zatražila od devojke da spava sa njenim bratom a kada je ona to odbila, brutalno je pretukla. Narednog dana Oliver je odveo žrtvu u Zoranovu kuću, silovao je a zatim joj kazao da će morati da se bavi prostitucijom. Nesrećna devojka je pokušala da im se usprotivi ali su je i Zoran i Oliver i Zoranova vanbračna supruga Egzona tukli, polivali hladnom vodom i najstrašnije joj pretili.

Kako je navedeno u optužnici, žrtva je bila prinuđena da pruža seksualne usluge koje su korisnici plaćali od 1.500 do 2.000 dinara. Kada bi pokušala da im se odupre govorili su joj da je njihov rob, “da će je zgaziti”, “stapkati sa zemljom”, “odrobijati je”, zbog čega je prestravljena devojka trpela sve što bi je snašlo.

Dokazima prikupljenim u toku istrage potvrđeni su njeni navodi da je najstrašnije ponižavana i surovo maltretirana. Devojku su vodili po vašarima gde je morala da se prostituiše, pa čak i na sabor u Guču gde su iznajmili prostor kako bi na njoj zarađival od prinudnog seksa. U merošinskom selu Azbresnica Zoran je pred okupljenim meštanima prinudio nesrećnu devojku da ga oralno zadovolji. Zatim su je smestili u kuću Danijela Z. u Dudulajcu gde su joj dovodili mušterije. Dejan P. je nalazio muškarce koji su bili spremni da plate za seks i dovodio ih kod bespomoćne dvadesetogodišnjakinje.

Kada se vratila u Aleksinac, optužena Egzona i jedna maloletnica su je surovo silovale metlom i nanele joj ozbiljne povrede. Devojka se nakratko spasla od svojih mučitelja kada su je prodali u Smederevsku Palanku radi prinudnog braka, ali kako je odbijala da sa neželjenim mladoženjem ima seksualne odnose, njegov otac je vratio Zoranu u Aleksinac. Bila je prisiljena da se iznova bavi prostitucijom sve do 20. avgusta 2021.godine kada je iskoristila odsustvo četvorke koja je držala u ropstvu i pobegla.

Svi optuženi osim Olivera, negirali su delo za koje se terete. Danica je priznala da je devojka došla kod nje, ali je isticala da je u kuću primila jer je navodno pobegla od muža nasilnika. Isticala je da je nije tukla, osim što je jednom gurnula te da je čitavu noć plakala kada je saznala za šta se tereti. I njena snaha Egzona odbacila je sve optužbe, uključujući i onu za silovanje bespomoćne devojke metlom. Priznala je da je prisustvovala tom događaju ali je odgovornost za brutalno zlostavljanje prebacila na njihovu maloletnu komšinicu. Kazala je da je znala da Oliver i Zoran stalno negde idu sa devojkom ali da je pretpostavljala da se provode.

Zoran B. je priznao da je imao seksualne odnose sa devojkom i to, kako je kazao, na njenu inicijativu. Kazao je da je ona živela u njegovoj kući sa Oliverom koji je tukao zbog čega je bežala od njega ali mu se i vraćala. Priznao je da su je odveli u Smederevsku Palanku i tamo je ostavili ali navodno jer je dvadesetogodišnjakinja želela da se uda. Međutim, kako je kazao, mladoženja joj se nije sviđao pa su je uzeli nazad.

Njegov rođak Oliver delimično je potvrdio navode optužnice. On je kazao da je Zoran devojci nalazio muškarce u Aleksincu i okolini koji su mu plaćali hiljadu do dve hiljade dinara da bi imali seksualne odnose sa njom, ali je negirao da su je radi prostitucije vodili u Guču i u Azbresnicu. Žrtvu je optužio da voli da laže pa da je dosta toga što je kazala policiji neistina.

Navode optužbe potvrdio je Dejan P. koji je opisao kako je Zoran naterao devojku da ga oralno zadovoljava pred brojnim svedocima u Azbresnici. On je priznao da joj je nalazio mušterije ali se branio navodnim pretnjama koje su mu upućivali Zoran i Danijel, zbog čega je bio prinuđen na te nečasne radnje.

Da je devojka zlostavljana potvrdili su i sudski veštaci koji su na njoj pronašli brojne povrede u vidu podliva i oguljotina ali i tragova ujeda.

Oliver M., Zoran B., Danica B. i Danijel Z. terete se za trgovinu ljudima dok će Egzona T. osim za ovo delo odgovarati i za silovanje kao i maloletnica prema kojoj se postupak vodi posebno. Danijelu Z. će se suditi u odsustvu jer je za njim raspisana poternica s obzirom na to da je u bekstvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija dred

    4. oktobar 2022 | 21:48

    Kakvo bre suđenje,da se troše narodne pare, odmah na banderu.!!!!

  • DARKO 100%

    4. oktobar 2022 | 21:27

    Tolika je bahatost,nasilje,nepostovanje zakona ,surovost uzelo maha medju ljudima,ako se ne prekine taj trend i pojedini ne uvedu u red ,postace sindrom gori od korone,

  • No name

    4. oktobar 2022 | 21:49

    Za ovo da ih predate dozivotnim robijasima da se igraju sa njima malo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA