Oni su ubili svoju decu i zavili Srbiju u crno: Tukli ih nasmrt, davili, a jedan zločin je "posebno" brutalan

Ove tragedije zavile su Srbiju u crno

  • 7
Ana Filipović, Ferdi Jašari,  Zoran Albić, Vesna Firulović, Tatjana Lakić Mahud, Marko Nikolić, Marko Budimirović Foto: arhiva Novosti, Facebook/Marko Budimirovic, Srpskitelegraf

Stravična vest da je Marko B. (35) u posudi za vodu udavio dvogodišnju ćerku u Vršcu, a potom presudio sebi, samo je jedno u nizu zločina nad decom koja su stradala "od ruke svojih roditelja". Ova tragedija zavila je Srbiju u crno i podsetila na takve slučajeve koje nikada nećemo zaboraviti. 

Ferdi Jašari ubio svoju petomesečnu bebu zbog plača

Ferdi Jašari, Milena Ibraimović, ubistvo bebe u Zemunu Foto: Facebook, Ferdi Jašari

Ferdi Jašari iz beograda optužen je na 14 godina zatvora da je u novembru 2018. godine ubio od batina svoju petomesečnu bebu. Tada je izjavio da ga je nerviralo što je plakala. Dete je udarao pesnicama svuda po telu i bio je pod dejstvom alkohola i narkotika. Majka je odnela dete nekoliko sati kasnije u KBC Zemun, ali je ono preminulo od povreda.

Jašari je na sudu priznao da je udario dete pesnicama u glavu. Na visinu kazne od 14 godina zatvora, uticalo je to što je u trenutku zločina bio smanjeno uračunljiv.

Zoran Albić nasmrt pretukao malu Lunu (3), njena majka stajala ispred i ćutala

Zoran Albić Foto: Facebook, Zoran Albić i Vesna Firulović

Stravičan slučaj u kojem je majka Vesna Firulović osuđena na osam godina, a njen ljubavnik Zoran Albić na 40 godina zbog ubistva njenog deteta, devojčice Lune koja je imala samo tri godine dogodio se 2018. u Valjevu. Zoran je bio pod dejstvom opijata. Dete je tukao jer ga je nervirao njen plač. Kada je devojčica prestala da diše, njih dvoje su je odvezli u Službu hitne pomoći u Negotinu i rekli da je pala sa terase. Nakon što su je lekari pregledali, ustanovljeno je da je devojčica kod lekara dovedena bez znakova vitalnih funkcija i sa hematomima na glavi, koje je morala da zadobije od udaraca, a ne od pada.

Policija je odmah uhapsila i ubicu i majku devojčice. Na saslušanju su jedno drugo optuživali za smrt male Lune.

Ana Filipović učestvovala u ubistvu i silovanju svoje ćerke Katarine (3)

ficer ana filipović Foto: Profimedia/Alamy, Foto arhiva Novosti

Katarina Janković (3) brutalno je silovana i ubijena 17. jula 2005. godine. Život su joj na svirep način oduzeli Mališa Jevtović (48) i njena majka Ana Filipović (42). Ovaj zločin se "posebno" izdvaja po brutalnosti koja je počinjena nad ovim detetom.

Jevtović je, podsetimo ukratko, tada silovao malu Katarinu u Zvezdarskoj šumi dok je njena majka sedela u blizini i pušila cigaretu... Malenu je doneo nazad svu prljavu i krvavu. Povraćala je... Takvu su je odneli kući i ostavili da umire u najgorim mukama dok su oni večerali.

Ana i njen partner uhapšeni odmah nakon što je mala Katarina preminula. Tačnije, sve je otkriveno kada su je majka monstrum i njen ljubavnik doneli u Kliničko-bolnički centar "Zvezdara". Tvrdili su da je devojčica pala sa kreveta i da su tada nastale brojne povrede po telu, od kojih je dete preminulo.

Mališa Jevtović Foto: Alo!, Mališa Jevtović

Obdukcija je pokazala da je devojčica preminula od rascepa jetre i drugih unutrašnjih organa. U zapisniku je takođe bilo navedeno da je Katarina duže vreme bila seksualno zlostavljana.

Oboje su dobili najdužu zatvorsku kaznu po tadašnjem zakonu, a to je 40 godina.

Tačnije, Ana je prva Srpkinja koja je dobila maksimalnu kaznu, ali joj je kasnije smanjena za 3 godine, te je njena "robija" svedena na 37 godina.

Izbo nožem svoje sinove, bebe blizance

U Štrpcu se pre 5 godina dogodio stravičan zločin prilikom kojeg je Dejan Krstičić, profesor fizičkog izbo nožem svoje dve bebe, dva sina blizanca i povredio i suprugu.

Bebe su tada imale 40 dana. Dejan je u jednom trenutku, usred večere, samo ustao, uzeo nož sa stola i izbo ih. Kasnijim veštačenjen je utvrđeno da je bolovao od šizofrenije koju nije lečio.

Tatjana otrovala svoju bebu metadonom

Tatjana Lakić Mahud Foto: Facebook, Tatjana Lakić Mahud

Tatjana Lakić Mahud ubila je svoju bebu lekom metadon koji koriste zavisnici od droge heroin. Tokom postupka je utvrđeno da je metadon bio u flašici sa mlekom koje je beba popila.

Nakon što je videla da njena ćerka koja je tada imala samo 8 meseci ne diše, ona je zamotala u najlon kesu i bacila na terasu. Nakon toga je isekla vene i pokušala da se ubije, ali nije uspela.

Slađana davila sina, pa izbola nožem

Slađana Stojanović (38) iz Mladenovca ubila je sina Jovana (3) pre tačno 10 godina. Prvo je, kako se tada navodilo, pokušala da ga zadavi, ali ga je onda izbola nožem po stomaku.

U trenutku zločina, u dvorištu kuće bili su Slađanin suprug Zoran, njegova majka Vera, kao i supruga njegovog rođenog brata i njihovo dvoje dece.

Ona je kasnije izjavila da je nervirao bebin plač.

Marko Nikolić bacio dete na beton ispred Centra za socijalni rad, pa ubio ženu

Marko Nikolić Foto: Srpskitelegraf, Marko Nikolić

Marko Nikolić ubio je svog sina Mihaila, a potom i njegovu majku Maju Đorđević ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, 13. jula 2017.  Nikolić je imao pravo da preuzima dete  dete morao da preuzima u prostorijama Centra za socijalni rad.

Tog dana dečaka je trebalo da vrati bivšoj partnerki, ali je u trenutku kada se ona pojavila pred Centrom za socijlni rad on pred nju bacion mrtvo dete na beton koje je pre toga davio. Zatim je izvadio nož i počeo nju da ubada. U krvavom pohodu povređeno je još nekoliko socijalnih radnika koji su pokušali da pomognu ženi.

Nikolić je uhapšen, ali je 31. decembra počinio samoubistvo u zatvoru tako što je presekao sebi vrat.

Otac ubio sina dok je bio na traktoru zbog imanja

U podujevskom selu Peran dogodilo se teško ubistvo, a kako su u junu ove godine preneli prištinski mediji, otac je ubio sina zbog imanja.

Prema pisanju lokalnih medija, do ubistva je verovatno došlo zbog imanja. Čak se i tragični događaj dogodio u polju. Prema ovim izveštajima, otac je pucao na mladića dok je traktorom radio na njivi.

Osumnjičeni za ubistvo i žrtva su navodno imali problema i ranije, a bilo je i međusobnih prijava u poiciji.

Ubio sina na spavanju, pa sebe, prvo našao grob

Vladan Đurđević (61) ubio je prošle godine svog bolesnog sina Dragana (25) na spavanju u selu pored Barajeva. Dragan je, kako se navodi, bio ometen u razvoju i otac se sam brinu o njemu. Pre toga je oterao suprugu Jasnu koju je, prema rečima meštana, tukao, maltretirao i u Centru za socijalni rad se izborio za starateljstvo nad sinom.

Kako su komšije tada izjavile za medije, Vladan je šest meseci planirao ubistvo. Pričao im je da će ubiti i svog oca, sina, pa sebe. Oca je na kraju poštedeo, da bi, kako neki kažu, imao ko da ih sahrani.

Prvo je pronašao grobno mesto, pa ubio sina na spavanju, potom i sebe lovačkom puškom koju je držao skrivenu.

BONUS VIDEO:

Video: Kuća u kojoj živi majka devojčice koju je otac zadavio, pa obesio sebe: Bili su u procesu razvoda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mari

    5. oktobar 2022 | 22:36

    Bolesni smo i mi sto ovo uopste citamo!

  • V8

    5. oktobar 2022 | 22:50

    Napravio bih takav zakon da pri pomisli da ubiješ nemoćno dete kosa bi im se dizala na glavi kad bi znali šta ih čeka, možete da mi lupate minuse koji se ne slažu ali ja iza ovog stojim i glavom i bradom..

  • Zabrinut

    5. oktobar 2022 | 22:14

    Za sve njih je pakao,a ne zatvor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA