≫ 

Saslušan policajac osumnjičen za trgovinu uticajem: U pritvoru da ne utiče na svedoke

On se tereti da je od 30. maja do do 13. jula ove godine, koristeći svoj službeni položaj i uticaj, posredovao kod sedmorice saobraćajnih policajaca da ne sankcioniše počinioce prekršaja koje su otkrili prilikom kontrole saobraćaja

  • 0
policija policajac, zatvor, čuvari zatvora ćelija zatvorska Foto: UIKS Služba za obezbeđenje

Oficiru saobraćajne policije N.P. (38) osumnjičenom za trgovinu uticajem, posle saslušanja u novosadskom Višem javnom tužilaštvu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor.

Ova mera mu je, kako je za Novosti rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda, izrečena zbog postojanja okolnoti koje ukazuju da će ometati sudski postupak uticajem na svedoke.

Policajca su, podsećamo, uhapsile kolege, Sektor unutrašnje kontrole u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

On se tereti da je od 30. maja do do 13. jula ove godine, koristeći svoj službeni položaj i uticaj, posredovao kod sedmorice saobraćajnih policajaca da ne sankcioniše počinioce prekršaja koje su otkrili prilikom kontrole saobraćaja.

Protiv sedmorice saobraćajnih policajaca biće podnete krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA