≫ 

Ko je doneo odluku da otac osuđen za nasilje dobije starateljstvo: Telegraf u Centru za socijalni rad u Vršcu

Sedam dana pre zločina Marko Budimirović osuđen je zbog nasilja u porodici uslovno na godinu dana sa rokom provere od tri godine

  • 20

Marko Budimirović (35) iz Vršca u utorak je, prema rečima rođaka, uzeo slobodan dan kako bi bio sa ćerkom Petrom, a rešenje mu je izdao,navodno, Centar za socijalni rad u Vršcu.

Tragom te vesti ponovo smo danas zakucali na vrata ove institucije. Na pitanje ko je doneo odluku da otac viđa devojčicu i pod kojim uslovima dobili smo sledeće:

- Istraga povodom ovog slučaja je u toku. Direktorka Centra za socijalni rad obratiće vam se kada se ona završi.

Inače, iz Centra za socijalni rad nisu odgovorili ni juče na sedam pitanja koje smo im poslali. Na pokušaj da ih kontaktiramo telefonom, spustili su slušalicu, a kolegi naredili da napusti prostoriju.

Ono što je dodatno uznemirilo javnost jeste činjenica da je prošle nedelje Marko Budimirović osuđen zbog nasilja u porodici uslovno na godinu dana sa rokom provere od tri godine. 

Saopštenje 

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu obaveštava javnost da je odmah po saznanju o ubistvu maloletni P.B. i samoubistvu njenog oca M.B. koje se dogodilo 4. oktobra 2022.ubistvo u Vršcu preduzeo sve mere iz svoje nadležnosti i započeo nadzor u Centru za socijalni rad Vršac.

Nakon izvršenog nadzora i analize stručne i druge dokumentacije, kao i realizovanih intervjua sa stručnim radnicima Centra za socijalni rad u Vršcu, Pokrajinski sekretarijat će utvrditi da li su preduzete sve aktivnosti u vršenju javnih ovlašćenja u konkretnom slučaju.

Ukoliko se utvrde nepravilnosti ili nezakonitosti Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova će preduzeti radnje iz svoje nadležnosti.

Marko je ubio svoju ćerku tako što joj udavio u kanti, a zatim se obesio o luster.

Petra će danas biti sahranjena, a njen otac ubica sutra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    6. oktobar 2022 | 14:28

    Jezivi su! "Ukoliko se ustanovi da ima propusta..."???!!! Sram da ih bude!

  • Jelena

    6. oktobar 2022 | 15:10

    Gde je krivicna odgovornost osobe koja je potpisala nalaz da dete povere ocu koji je pre toga osudjen zbog nasilja, ta osoba je saucesnik u ovom ubistvu

  • Dasa

    6. oktobar 2022 | 14:41

    Na ovakav nacin funkcionisu i rade svi Centri za socijalni rad u drzavi...zato tako i prolazimo! Neka zakljucaju svoja vrata posto su nesposobni i neka svi zajedno u paketu odu na stub srama...!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA