Odigrana fudbalska utakmica između osuđenika KPZ Beograd - Padinska skela i veterana FK "Crvena zvezda"

Fudbalska utakmica završena je rezultatom 6:5 u korist Zvezdinih veterana, ali na zadovoljstvo oba tima

  • 9
Fudbalska utakmica izmedju osudjenika KPZ Padinska skela i veterana FK "Crvena zvezda" Foto: Ministarstvo pravde RS

Fudbalski tim osuđenika Kazneno-popravnog zavoda Beograd (Padinska skela) odigrao je utakmicu sa veteranima Fudbalskog kluba „Crvena zvezda“ u Sportskom centru „Kovilovo“.

U timu veterana bila su poznata Zvezdina imena poput Boška Đurovskog, Nikole Žigića, Sanibala Orahovca, Milivoja Vitakića, Branka Jelića…

Veterane našeg najtrofejnijeg fudbalskog kluba bodrili su tokom utakmice Vladimir Petrović Pižon, Miloš Šestić, Stanislav Karasi, Dragan Bogavac i drugi.

Fudbalska utakmica završena je rezultatom 6:5 u korist Zvezdinih veterana, ali na zadovoljstvo oba tima. Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević ocenio je da su događaji ove vrste posebno značajni imajući u vidu da obrazovne, kulturne i sportske

aktivnosti spadaju u jedan od najvažnijih segmenata funkcionisanja svake penalne ustanove.

„U pitanju je drugi format po redu pošto su osuđena lica KPZ Sremska Mitrovica odigrala u maju utakmicu sa ovim fudbalskim legendama“, naveo je on i dodao da je prvi meč organizovan u okviru projekta resocijalizacije osuđenih lica uz pomoć fudbala koji taj zavod sprovodi sa Nacionalnom agencijom Kraljevine Holandije za zatvore. Carević je podsetio da je prošlog meseca u Kazneno-popravnom zavodu Požarevac

(Zabela) odigran basket turnir 3h3 između osuđenika i košarkaških ekipa koje učestvuju u Roda 3x3 državnom prvenstvu.

„Nijedan košarkaški savez nikad ranije nije organizovao basket turnir 3h3 ni u jednom u zatvoru u svetu i Uprava je time pomerila granice u poimanju slobode i humanosti za ljude koji su na izdržavanju kazne zatvora uprkos izazovima koje donosi organizacija takve manifestacije“, ukazao je Carević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    6. oktobar 2022 | 15:07

    U timu KPZ -a nema Terzića? Kako to?

  • Simam

    17. oktobar 2022 | 08:30

    Valjda Grobari bi morali da se suzdrže od komentara na ovu utakmicu. Pa kod njih na stadionu još uviijek je narkobunker, ostao od monstrum navijača, nesoja koji je klao ljude. Ni toga se ne stidite.

  • Lepi

    6. oktobar 2022 | 17:31

    To im je filijala...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA