≫ 

Laza bombaš se onesvestio u sudnici tokom saslušanja: Vođi "valjevske grupe" ukazana medicinska pomoć

Lazarević se od 2017. godine brani sa slobode, a nakon što je otišao sa suđenja u utorak, sud je odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i raspisao sudsku poternicu

  • 0
Specijalni sud, Tužilaštvo za organizovani kriminal

Foto: Nikola Anđić

Tokom sednice veća za donošenje odluke o pritvoru, danas se u Specijalnom sudu onesvestio vođa "valjevske grupe" Milan Lazarević zvani Laza bombaš, koji je uhapšen u utorak pošto je napustio suđenje u toku pauze i nije se vratio u sud, saopštio je advokat Nikola Jovanović.

Lazarević je saslušan na okolnosti određivanja pritvora, ali se u toku sednice onesvestio i ukazana mu je hitna medicinska pomoć, nakon čega je nastavio sa objašnjenjem zbog čega je izašao u utorak sa suđenja, rekao je za Tanjug advokat Nikola Jovanović.

Sudsko veće se povuko kako bi donelo odluku o pritvoru.

Lazarević se od 2017.godine brani sa slobode, a nakon što je otišao sa suđenja u utorak, sud je odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i raspisao sudsku poternicu.

Pripadnici MUP su u saradnji sa BIA uhapšili Lazarevića, navodeći u saopstenju da se skrivao u okolini Uba.

Odmah pošto je za njim raspisana sudska poternica, policija u Ubu uočila je "audi“ kojim je Lazarević upravljao i pokušala da ga zaustavi, ali se on oglušio o naređenje i nastavio da vozi, saopšteno je iz Policijske uprave Valjevo.

Policija i BIA su ga ubrzo pronašli i uhapsili, i on je sproveden u Okružni zatvor u Beogradu, smešten u Specijalnu zatvorsku bolncu.

MUP je saopštio da će zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, po nalogu tužilaštva, protiv njega biti podneta krivična prijava.

Valjevskoj grupi sudi se niz teških krivičnih dela - ubistva, zločinacko udruživanje, nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda, nanošenja lakih i teških telesnih povreda, kao i za iznudu novca.

Ova grupa je pohapšena 2009. godine, suđenje je i dalje u toku, jer je kako je ranije saopštio sud, od ukupnog broja zakazanih suđenja čak trećina bila odložena na zahtev odbrane.

Pored Lazarevića optuženi su i Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA