≫ 

Prve reči majke ubijene Petre (2) iz Vršca: Rekla sam da će ovo da se desi, rekla sam prvog dana...

Telegraf već tri dana čeka odgovore na 7 pitanja koje smo poslali Centru za socijalni rad

  • 7

Suzana Budimirović u utorak je izgubila ćerku jedinicu Petru (2). Devojčicu je u stanu ubio otac Marko koji je nešto kasnije presudio sebi.

Danas je došla ispred Centra za socijalni rad kako bi prisustvovala protestu.

- Sve ću da objasnim, sve ću papire da dam i sve šta sam prošla i koliko se ženi ne veruje. Sve ću da ispričam, ali samo malo snage, jedva izdržavam ovo. Samo da prođe malo vremena. Vidite i da organizujem fondaciju. Borac sam, izdržaću sve, zbog Petre, da spasavam drugu decu i žene - rekla je Suzana i dodala da je "rekla svima da će ovo da se desi".

Protest Vrsac smrt Petra Budimirović majka Suzana Foto: Telegraf

- Rekla sam to prvog dana. Otvoriću Fondaciju da ni jedno dete ne prođe kao moja Petra. Nje više nema - jedva je izustila majka.

Protest Vrsac smrt Petra Budimirović Foto: Telegraf

Naime, Marko i Suzana su bili u fazi razvoda, a prema nezvaničnim informacijama u utorak je uzeo slobodan dan kako bi bio sa ćerkom Petrom. Tada ju je i ubio.

Ubistvo

Marko B. (35), koji je ubio ćerku, pa presudio sebi, godinama je zlostavljao suprugu Suzanu što je bio razlog da ona podnese zahtev za razvod braka.

Uprkos svemu tome Centar za socijalni rad je dozvolio da otac uzme dete kod sebe i dobije starateljstvo nad njim. Za "Telegraf.rs" nisu odgovorili na pitanja, a drsko su spustili slušalicu kada smo želeli da ih kontaktiramo.

Marko je  dete udavio u posudi sa vodom, pa se obesio. Pre zločina supruzi Suzani je posalo poruku - "ubiću dete, pa sebe".

Prema presudi, u vremenskom periodu od 2017. godine i zaključno sa 29. aprilom 2022. usled mešovitnog poremećaja ličnosti i anksiozno depresivnog poremećaja , drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio je spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svoje supruge tako što ju je u dužem vremenskom periodu fizički i psihički zlostavljao ograničavajući joj kretanje, te nedozvoljavajući joj da se viđa sa kim želi, određujući joj koje knjige sme da čita, nedozvoljavajući joj da koristi bilo kakvu vrstu društvenih mreža dok je on na poslu, želeći da uspostavi potpunu kontrolu nad njenim životom, te kada bi se za bilo šta usprotivila udario bi joj šamar za svaku sitnicu.

Ćutanje Centra za socijalni rad

Povodom zločina u Vršcu kada je otac Marko B. (35) u stanu ubio dvogodišnju ćerku, a potom izvršio samoubistvo, redakcija Telegrafa obratila se na adresu Centra za socijalni rad u tom gradu. Obratili smo im se sa pitanjima u vezi sa slučajem nasilja u porodici u kom je iz najmračnijih pobuda i jedno dete izgubilo život.

Međutim, do sada, zaključno sa časom u kom se ovi redovi pišu, od njih nismo dobili odgovor.

1. Da li je porodica bila u evidenciji centra, te od kada beleže prve prijave nasilja?

2. Dokle se stiglo sa procedurom razvoda braka?

3. Kada je razvod pokrenut?

4. Koje su informacije u vezi sa starateljstvom nad detetom tačne, te kome je dete povereno na staranje?

5. Imaju li informacija o navodnoj poruci koju je Marko B. poslao supruzi/bivšoj supruzi Suzani B. o tome da će zločin počiniti i kako to komentarišu?

Imamo još dva pitanja:

6. Zašto niko od vas iz Centra za socijalni rad nije hteo da odgovara na naša pitanja?

7. Ako je istina da je otac pretio nasiljem i vršio nasilje nad suprugom, zašto mu je dozvoljeno da bude sa detetom bez nadzora?

Između dva imejla u kojima smo pitali za informacije o slučaju probali smo i da stupimo u telefonski kontakt. Nakon predstavljanja novinara, glas sa druge strane više se nije čuo, a sekunde su ipak nastavile da otkucavaju. Tehnički problem? Naredni put niko se nije javio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdaš

    7. oktobar 2022 | 14:14

    Ne zna se po koji put je centar za socijalni rad zakazao! Ovaj problemje vekiki kao kuća jer su počela deca da gube živote zbog njihove nesposobnosti i nemara! Zato i ćute, SRAMOTA!

  • Žarkov Dragan

    7. oktobar 2022 | 14:11

    Nemojte ni da se trudite da bi vam odgovorili jel neće vam dati odgovor ni na jedno pitanje.Oni nemaju odgovor i najveći su krivci za ovu tragediju i neće niko odgovarati jel vrana vrani ne vadi oči.

  • Seljak

    7. oktobar 2022 | 14:27

    Jedina ustanova koja ne radi apsolutno ništa a prima platu.. A posebno u poslednje vreme zato što su ugurali gomilu nestručnog kadra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA