≫ 

Optužnica za Dimčeta koji je dao bager za 65 kilograma marihuane: Tužilaštvo traži da mu se oduzme "maserati"

Pored Dimčeta Kimova, optuženi su Miloš S. (38), Vladan S (42) i Slobodanka S. (41)

  • 0
Dimče Kimov Foto: Facebook, MUP

Protiv Dimčeta Kimova (45) i još troje pripadnika njegove grupe Više javno tužilaštvu u Beogradu podiglo je danas optužnicu zbog sumnje da su 2. juna ove godine pokušali da prokrijumčare 7.8 kilograma kanabisa sa KIM do Beograda, što je samo deo količine planirane za krijumčarenje.

Pored Dimčeta Kimova, optuženi su Miloš S. (38), Vladan S (42) i Slobodanka S. (41). Svi se terete za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga, dok se Dimčetu i Slobodanki na teret stavlja i krivično delo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju. Tužilaštvo je predložilo da se trojici optuženih produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Dimče Kimov Foto: Facebook

Takođe je tražilo da se Dimčetu Kimovu izrekne mera bezbednosti oduzimanja predmeta, te da mu se oduzme: vozilo korišćeno za izvršenje krivičnog dela "Maserati Quarttroporte", zatim dva pištolja i municija pronađeni prilikom pretresa stana u kojem su neprijavljeno boravili on i Slobodanka S., opojna droga kanabis, digitalna vagica za precizno merenje i 27.650 evra, 1.600 dolara i 1.120 švajcerskih franaka. Podsećamo da je ova kriminalna grupa uhapšena nakon višemečnog operativnog rada Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Prema optužnici, Dimče je organizovao ovu grupu počekom aprila 2022. godine sa ciljem da iz Srbije na teritoriju KIM prebaci bager marke "Kater pilar 320C" i da za ugovorenu cenu od oko 70.000 evra, što je cena ispod tržišne vrednosti, dobije oko 65 kilograma opojne droge kanabis, koju bi prokrijumčario do Beograda radi dalje prodaje.

Vladan S. je, kako se sumnja, po instrukcijama Dimčeta, 17. maja organizovao transport bagera do ilegalnog prelaza sa KIM, gde ga je preuzelo NN lice i prevezlo preko pomenutog prelaza. Potom su, po prethodnom dogovoru Dimčeta i još jednog lica - da za bager dobije 65 kilograma marihuane, Dimče K. i Miloš S. na administrarivnom prelazu sa KIM preuzeli deo ugovorene količine, od 7.796,96 kilograma kanabisa, i uputili se u pravcu Beograda pomenutim vozilom Maserati. Uhapšeni su u Sopotu.

U stanu na Novom Beogradu, gde je Dimče neprijavljeno boravio sa Slobodankom S, pronađena su dva pištolja marke "Pietro Beretta" i "Solothurn AT 380" sa pripadajućim mecima, vagica za precizno merenje i pomenuti novac.

Video: Akcija MUP-a u Kotežu: Policija prilikom primopredaje zaplenila ozbiljnu količinu kokaina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA