≫ 

"Vračarac" i "kavčanin" među Srbima uhapšenim u Evropi: Novi detalji zaplene 100 kilograma kokaina

U toku su istovremeni pretresi u Republici Srbiji, Кraljevini Holandiji i Luksemburgu.

  • 5

Osm lica uhapšeno je danas  u Belgiji, Holandiji i Luksemburgu, a zaplenjeno je i više 100 kilograma kokaina, čija ulična vrednost se procenjuje na više od 10 miliona evra.

U belgijskom gradu Arlon slobode su lišeni S.Đ., S.К.,Đ. S. D. i F. L. A. U Amsterdamu slobode su lišeni D.R. i D. P. U Republici Srbiji slobode je lišen V.V., dok je njegova sestra J. V. slobode lišena u Luksemburgu.

U toku su istovremeni pretresi u Republici Srbiji, Кraljevini Holandiji i Luksemburgu.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su sa teritorije Južne Amerike organizovali transport veće količine opojne droge "kokain" u luku Roterdam i dalje transport ove opojne droge do belgijskog grada Arlon, gde je u zajedničkoj akciji nadležnih državnih organa Republike Srbije, Кraljevine Belgije, Кraljevine Holandije i Luksemburga, ukupno zaplenjeno 115 kilograma opojne droge kokain.

Ovu organizovanu kriminalnu grupu koju čine „Vračarac“ N.V., D.R., pripadnik tzv. „kavačkog klana“, V.V.,S. К., S.Đ., F.L.A., L.К., К.R., I.G., J.V. i Đ.S.D., su koristeći registrovanu kompaniju koja se bavi preprodajom betonskih ploča, najpre kupovali takve ploče od jedne kompanije u Luksemburgu, a zatim vršili zamenu tih ploča betonskim pločama napravljenim u hangaru u belgijskom gradu Arlon u koje su zatim sakrivali pakete sa kokainom.

Prilikom intervencije policijskih snaga u Belgiji ukupno su pronađene 22 betonske ploče od čega je u svakoj ploči bilo po tri paketa kokaina težine od po 1.120 grama. Pored kokaina pronađenog u betonskim pločama, na licu mesta pronađeno je još 37 paketa sa ovom opojnom drogom. Ukupno je u hangaru u Arlonu pronađeno 103 paketa opojne droge kokain, neto mase 115 kilograma.

Ova organizovana kriminalna grupa je kokain koji je pronađen u hangaru u Arlonu preko nemačke špediterske firme trebalo da distribuira do nemačkog grada Trir, a zatim do hangara te kompanije u Londonu radi dalje prodaje.

U ovoj zajedničkoj međunarodnoj akciji kojom je rukovodilo Tužilaštvo za organizovani kriminal Republike Srbije, slobode je lišeno osam lica, dok se za preostalim pripadnicima organizovane kriminalne grupe traga.

Oni su uhapšeni u zajedničkoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal Republike Srbije, Bezbednosno informativne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova RS, DP, PU za grad Beograd, UКP-OBPTOК, EVRODŽASTA (EUROJUST), EVROPOLA (EUROPOL), nadležnih javnih tužilaštava Кraljevine Belgije i Кraljevine Holandije.

Video: Policija ga ispred kuće uhapsila sa 70 paketa marihuane: Pas čuvar lajao na policajce tokom hapšenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    26. novembar 2022 | 19:48

    I u Alkatrazu nas ima najjaci smo.

  • Cale

    27. novembar 2022 | 09:20

    Bagra...vala vise sa tom drogom....ima li jos neki biznis od koga se živi momci aman!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA