≫ 

Video sinovljev auto, pa saznao da je nastradao: Obdukcija treba da potvrdi identitet nastradalog

Komšija koji živi u zgradi pored mesta nesreće, kaže da nije čuo škripu guma, već udarac, a potom u jaku detonaciju. Nakon 10 minuta kada su vatrogasci već bili tu, došlo je do još jedne detonacije

  • 0
Saobraćajna nesreća, eksplozija, Novo Naselje Novi Sad Foto: Nikola Bilić

U stravičnom sudaru kamiona i automobila "tojota jaris" nastradao je Marko L. (21) iz Novog Sada, prva su saznanja policije. 

Na mestu tragedije pojavio se otac nastradalog mladića koji je rekao da je vozilo u vlasništvu njegove firme i da ga je koristio njegov sin..

Kako saznajemo, navodno postoje i očevici ove nesreće, mladić i devojka koji su sedeli u blizini, videli su kako automobil udara u kamion.

Momak je navodno potrčao ka mestu nesreće, a automobil je bio u plamenu.

Svega par sekundi po udarcu, automobil "tojota jaris" koji je udario u kamion eksplodirao je, pa se očevidac povukao ne bezbedno.

Odmah je obaveštena policija, a ekipa intreventne jedinice stigla je na lice mesta za svega 3 minuta, ali nisu mogli da spase nesrećnog mladića jer je plamen bio ogroman i uzdizao se metrima u vis.

Ubrzo su stigli vatrogasci sa navalnim i pratećim vozilom koji su krenuli da gase buktinju, a potom je stiglo i vozilo za tehničke intervencije. Po gašenju plamena, pristupilo se oslobađanju tela i sečenju kabine vozila koje je bilo uništeno.

Pored automobila izgoreo je potpuno i kamion u koji je automobil udario, kao i prikolica, a znatno je oštećen i kamion koji je bio parkiran odmah pored.

Lekari hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt, a telo je prevezeno na Institut za sudsku medicinu .

Komšija koji živi u zgradi pored mesta nesreće, kaže da nije čuo škripu guma, već udarac, a potom u jaku detonaciju. Nakon 10 minuta kada su vatrogasci već bili tu, došlo je do još jedne detonacije.

Uviđaj

Vozilo marke "tojota jaris", navodno je registrovano na firmu u vlasništvu V.L. oca stradalog mladića.  Policija je odmah blokirala Bulevar kneza Miloša i Bulevar vojvode Stepe, a ljudi su opomenuti da se pomere zbog straha od mogućih novih eksplozija. Uviđaj je na licu mesta trajao do duboko u noć, a olupina automobila odnešena je oko 2 sata iza ponoći, dok su kamioni ostali na parkingu gde su i stajali. Detonacija se čula u velikom delu grada.

Po rečima dela vozača i komšija koji žive u okolnim zgradama, oni se žale na brzu vožnju, pa čak i na noćne trke koje se odvijaju na ovom Bulevaru, a ovo nije prvi put da se na tom pravcu dešavaju teške nezgode, pa čak i sa smrtnim posledicama. Iako postoji znak Stop, nema upozorenja da se dolazi do kraja Bulevara i do takozvane lakat krivine.

Ograničenje na ovom mestu je 60 kilometara na sat, ali retko koji vozač poštuje ovo. U pitanju je tranzitni put i saobraćajnica sa 6 traka u kojoj noću nema prometa, pa svi "opuste nogu na gasu" Iz Policijska uprave Novi Sad potvrđeno nam je da se nesreća dogodila, ali kažu da se čekaju rezulati obdukcije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA