≫ 

Nikola ima 3 godine i celo telo je počelo strašno da ga boli: Za 20 dana su saznali da ima sličnu bolest koja je odnela Dukija

Primarni tumor je tik do dečakovog srca. Sada smo mu potrebni mi

  • 11

Početkom oktobra Nikola N. Pavlović (3) iz Aranđelovca stigao je u Tiršovu sa velikim bolovima u malenom telu. Pojavili su se oko 20 dana ranije, u stomaku, kukovima, nogama, ali ni to, ni povišena temperatura lekarima koji su ga prvobitno lečili nisu govorili šta sa detetom nije u redu.

Doktori sa Tiršove posumnjali su odmah na tumor. Nažalost, njihove pretpostavke su se ispostavile kao tačne. Nidži je dijagnostifikovan neuroblastom 4. stadijum.

Opaka bolest ugrozila je dete Foto: Facebook/Aranđelovčani i Aranđelovčanke

- U pitanju je slična bolest koju je imao i mali Duki Todorović. Vrlo brzo Nikola je počeo da ide na hemoterapije. Moralo je da se reaguje što pre. Poslati su dopisi klinikama iz celog sveta, a ceo se Aranđelovac ujedinio da pomogne - priča za Telegraf.rs Ivan R. Ivanović, porodični prijatelj i jedan od Aranđelovčana koji učestvuje u sakupljanju novca za lečenje.

Jedna klinika u Americi, koja prima najmlađe bolesnike iz celog sveta, ponudila se da dete leči potpuno besplatno, ali analize koje su morali da im pošalju su kasnile, kapaciteti su se u međuvremenu popunili i moralo je da se traži novo rešenje.

- U međuvremenu se kao najpovoljnija pokazala klinika u Đenovi, ali i za nju, osim novca, ne stižu još dve analize. Potreban je i predračun da bi firme mogle da doniraju. Sve to ide jako sporo, a Nidži je bitan svaki dan. On je sada bolje, ide na hemoterapije, a juče je i stao na noge, što dosada nije mogao. Nama je cilj da skupimo novac, da on ima čime da ode - kaže Ivan.

Primarni tumor je tik do dečakovog srca.

Primarni tumor je tik do dečakovog srca Foto: Fondacija Budi human

- Tražimo kliniku koja će moći da ga operiše što pre, kako bi se odstranio taj najveći tumor koji je u grudnom košu. Nakon toga bi usledilo presađivanje koštane srži, radio i imunoterapije - kaže Ivan.

Lečenje u Đenovi košta 280.000 evra. Za samo 12 dana građani Aranđelovca i okoline uspeli su da skupe oko 53.000 evra. Postavili su kutije u Kragujevcu i Čačku, organizovali programe u Beogradu i Novom Sadu.  Zavidna cifra i zavidni podvig ipak ne pokriva sve celokupnu sumu.

Dečjom snagom, istrajnošću i željom da se bori, Nikola svima uliva nadu za potpun život nakon teškog puta koji ga čeka.

Ko može i želi da pomogne Nikoli, da pokaže celoj Srbiji kako su pobede itekako moguće, to može da učini na nekoliko načina.

Upišimo 559 i pošaljimo SMS na 3030. Možemo mu pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    24. oktobar 2018 | 15:49

    Kada bi i poznate ličnosti bar malo doprinele ovom detetu, vrlo brzo bi ovaj dečak skupio novac za lečenje. Dakle, gde su sada Ceca, Karleuša, Brena, Bekvalčeva i slični drugi koji treba da daju 1% onoga što imaju i detetu će život biti spasen.

  • Lols

    24. oktobar 2018 | 16:49

    Odose nam deca bog te tvoj,kosi rak i ne pita za godine.

  • Дејан

    24. oktobar 2018 | 16:04

    Од свег срца желим малом Ниџи брз и потпун опоравак.Питање је шта могу доктори у иностранству а шта у Србији.Маленом Дукију који се лечио у Барселони то ништа нажалост није помогло.Покушати са нашим хирурзима пре око 2 недеље су на ВМА успешно оперисали тумор сарком од чак 25килограма а нико ама баш нико у иностранству од лекара није хтео да ризикује.Болест не лечи ни леп болнички ентеријер него лекари који су стручни у свом домену

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA