≫ 

Samo što se Stefan oženio, otkrili su mu opaku bolest: Lečenje u Nemačkoj je jedini spas, pomozimo mu!

Stefan Perendija (1990) oboleo je od Hodkinovog limfoma, a pošto 12 hemioterapija 20 zračenja nije pomoglo, jedina šansa za njegov oporavak je odlazak na kliniku u Nemačkoj, gde je veliki procenat izlečenih

  • 1
Foto: budihuman.rs

Humanitarna fondacija ''Budi human - Aleksandar Šapić" prikuplja novčana sredstva za Stefana Perendiju (1990), koji je oboleo od Hodgkin limfoma tipa NLPL. Pre uspostavljanja dijagnoze Stefan je vodio miran život, bio je u radnom odnosu, posvećen obavezama, sa mnogobrojnim interesovanjima i planovima za budućnost.

Prvi simptomi bolesti koji su se javili maja 2017. godine, samo nekoliko meseci od kako se Stefan oženio. Javio mu se bol u levom ramenu i uvećane limfne žlezde na vratu. Nakon brojnih lekarskih pregleda i bezuspešnih biopsija, u novembru 2017. godine postavljena je tačna dijagnoza.

Usledilo je 12 hemioterapija a zatim još 20 zračnih terapija. PET skener koji je urađen u oktobru 2018. godine, posle svih primenjenih terapija, dao je poražavajuće rezultate, koji nažalost govore da je bolest i dalje veoma aktivna.

Neophodno je brzo reagovati jer jedinu šansu za Stefanov oporavak pruža autologa transplatacija matičnih ćelija iz periferne krvi i lekovi iz grupe Checkpoint inhibitora. Ovaj vid terapije, sa velikim procentom uspešnosti, moguće je sprovesti u Nemačkoj, pri čemu je za lečenje i boravak potrebno prikupiti značajan iznos novčanih sredstava.

S tim ciljem, porodica i prijatelji pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za lečenje kako bi Stefanu dali šansu za izlečenje i povratak normalnom načinu života.

Pomozimo Stefanu! Upišimo 567 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Da Stefan pobedi opaku bolest! Budimo humani!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duka

    15. novembar 2018 | 18:16

    Bosanac nedaj se mi sa romanije smo jaki,skupicemo novac ima dobrih ljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA