Kontejner medicinske pomoći dug 12 metara i težak 8 tona stiže u Srbiju: Još jedna akcija Humanitarne organizacije "28. jun"

Kontejner će stići u medicinski centar Niš, gde će neka od opreme ostati

  • 3

Danas je humanitarna organizacija 28. Jun zajedno sa "Supplies Over Seas" kompanijom poslala kontejner pomoći dug 12 metara i težak 8 tona koji sadrži medicinsku pomoć iz Luisvila, Kentakija, koji treba da stigne u Srbiju pre Nove godine.

Pošiljka sadrži neophodne mašine za anesteziju, rendgen, mašine za ultrazvuk i EKG, električne bolničke krevete, neophodne monitore i ostale stvari koje su tražile bolnice širom regiona. Vrednost kontejnera je procenjena na 700.000 dolara, dok će drugi kontejner stići iz Švajcarske kao i Božićni pokloni i humanitarni projekti vezani za Crkvu.

Medicinska pomoć, Foto: Instagram/28jun

Procenjujemo da će vrednost ukupne pomoći tokom praznika preći iznos od milion dolara. Kontejner će stići u medicinski centar Niš, gde će neka od opreme ostati, dok će se druga poslati bolnicama i klinikama širom Srbije, Republike Srpske, Krajine i Crne Gore.

HO 28.Jun već duže vremena sarađuje sa medicinskim centrom u Nišu; 500.000 dolara vredna medicinska oprema je poslata 2013. godine, a direktor centra Zoran Radovanović procenio ju je kao "jednu od najvećih donacija" koju je Srbija primila.

Pomoć je poslata iz SAD, Foto: Instagram/28jun

HO 28. Jun je internacionalna humanitarna organizacija sa specijalnim konsultativnim statusom pri UN-u. Osnovana 2012. godine, do danas je donirala 184 tone humanitarne, medicinske i pomoći protiv nepogoda u vrednosti od preko 6,1 milion dolara zapadnom Balkanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    22. novembar 2018 | 11:42

    Браво '28. Јун'. Хоће ли Србија да им наплати ПДВ?

  • Darinka

    24. novembar 2018 | 10:21

    Akcija za svaka čast..... hvala dobrim ljudima,a ima ih fala Bogu širom svijeta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA