Bitka za Peđin život je tek počela: Posle transplantacije u Berlinu, čeka ga dug i skup oporavak, a tu nastupamo mi

Država je obezbedila novac za hemioterapiju, a predstoji i transplantacija i dug oporavak

  • 0

Srbijo, pokaži koliko si humana! Urednik televizije N1 Peđa Obradović, koji bije bitku sa veoma teškim oblikom leukemije, otputovao je na lečenje u Berlin, ali to je tek prvi korak u njegovoj borbi za život.

Država je preko RFZO obezbedila novac za lečenje. Međutim, pare su obezbeđene samo za hemioterapiju, a predstoji i transplantacija koštane srži i oporavak posle rizične intervencije. Otuda humanitarna fondacija "Budi human – Aleksandar Šapić" i dalje prikuplja novac za pomoć Peđi.

- Ja bih Peđi da mogu dao koštanu srž, da imam dao bih novac za ukupne troškove lečenja. Peđa je moj zet, otac troje moje unučadi - napisao je u potresnom apelu Dragoljub Žarković, urednik nedeljnika "Vreme", apelujući na ljude da pomognu.

Peđi je u septembru ove godine dijagnostifikovana akutna limfoblastna leukemija. Hitno je primljen na Institut za hematologiju Kliničkog centra Srbije, gde je utvrđeno da se radi o visokorizičnom obliku leukemije. Prepisane su mu citostatičke terapije nakon kojih je trebalo da usledi transplantacija koštane srži. Međutim, oblik leukemije od koga Peđa boluje pokazao se otpornim na terapiju dostupnu u Srbiji. Peđa u Institutu za hematologiju može da primi još jednu citostatičku terapiju, sa potpuno neizvesnim ishodom.

Peđa ima 43 godine, još puno snova i planova koje tek treba da ostvari, i troje dece koje tek treba da izvede na put. Pomozimo mu u tome.

(Telegraf.rs/Vreme.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA