≫ 

Težak život srpske porodice: Izgubili su dvoje dece, malom Banetu smo hitno potrebni, a njegov otac nas moli za male stvari (FOTO)

Miloš Đurić je otac dvoje dece, sina Branislava (11) koji boluje od cerebralne paralize i kom je hitno potrebna operacija oba kuka i transplatacija matičnih ćelija u Nemačkoj, i male Slavice

  • 11

Životna priča porodice Đurić iz Valjeva pre svega je teška i tužna, a u isto vreme i "fajterska" jer se oni bore od onog trenutka kada im ujutru zazvoni alarm.

Miloš Đurić je otac dvoje dece, sina Branislava (11) koji boluje od cerebralne paralize i kom je hitno potrebna operacija oba kuka i transplatacija matičnih ćelija u Nemačkoj. A ćerka Slavica ide u sedmi razred osnovne škole i nema elementarne stvari za devojčicu njenog uzrasta.

- U našoj kući samo ja radim, na građevini, pa zato ne mogu da pronađem neki dodatni posao još, jer je ovo naporan posao. Sa posla žurim kući, da bih odmenio suprugu u brizi o detetu. Branislav je nepokretan, ili je u krevetu ili u kolicima. Na svu tu muku i supruga mi se razbolela, dijagnostikovana joj je distrofija - počeo je priču za Telegraf Miloš.

Branislav sa majkom; Foto: Facebook/Milos Djuric

Njegova supruga je i pre zdravstvenog problema bila nezaposlena, jer zbog nege bolesnog deteta, nije mogla da radi.

Bane je sa cerebralnom paralizom rođen, svake nedelje ide na terapije, ali tuđim autom, pozajmljenim, jer Đurići nemaju svoje vozilo.

Bane je rođen sa celebralnom paralizom; Foto: Facebook/Milos Djuric

Ovim putem molimo sve oni koji su u mogućnosti da uplate novac za lečenje malog Baneta na račune:

Novčanu pomoć možete donirati na ime Miloš Đurić, Vojvođanska banka

Dinarski račun: 355000000537914210

Devizni račun: 3535600032006206383

Slavica nema sve ono što imaju njeni vršnjaci; Foto: Facebook/Milos Djuric

Osim Branislavovog zdravstvenog stanja i smrt dva deteta je ovu porodicu bacila u još veći očaj. Prvo im je umrla najstarija ćerka sa samo sedam dana, a onda i najmlađe dete sa 11 meseci. Ipak, i pored svih nedaća, oni ne odustaju, a sada im pored sinovljevih operacija za koje im je potrebno 30.000 evra, najveći problem predstavlja zima.

- Podigao sam kredit da bih malo sredio kuću, struju da imamo, prozore i vrata kako treba, ali sada mi je rata kredita 20.000, a socijalna pomoć koju dobijamo je 27.000. Kada od svoje plate podmirim sve troškove, jedva ostaje za hranu, a kamoli odeću i obuću. Zato bih molio sve one koji ovo čitaju, da ako mogu ili imaju bilo kakvu odeću i obuću koju ne nose, da nam pošalju. Značilo bi nam, pogotovo mojoj Slavici, ona dete ide u školu i nema većinu stvari koje njeni vršnjaci imaju - uputio je apel ovaj otac koji se već godinama bori sa teškom sudbinom i ne odustaje.

Slavica nosi odeću veličine 14, a broj obuće 37, a Bane nosi veličinu broj 12 (porodicu možete da kontakirate na broj 014242752). Adresa na koju možete poslati vašu pomoć je: Gorić 26, 14000 Valjevo.

Ukoliko niste u mogućnosti da pomognete novčano, a imate odeću ili obuću koja bi odgovarala deci ili roditeljima, kao i hranu, molimo vas da se javite porodici Đurić kako oni zimu ne bi dočekali smrzavajući se bez zimske odeće i obuće i gladni.

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    9. decembar 2018 | 16:10

    Zasto SE ovoj porodici ne pomogne kao Darku Lazicu neka doktori pomognu deci.

  • Dia

    9. decembar 2018 | 15:27

    Pa da je kao neki koji se izležavaju od besa po banjama,Dobio bi više novca ovako sirotinjo i bogu si teška...

  • DARKO 100%

    9. decembar 2018 | 14:35

    Teske sudbine i zivoti naseg naroda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA