Mala Vasilija (6) je dobila aparat koji joj je preko potreban za život, ali postoji jedan problem i treba joj naša pomoć

Vasilija je verovatno jedino dete u Srbiji sa ovim poremećajem

  • 1

Vasilija (6) iz Ljubovije ima Sindrom kratkog creva (short bowel syndrom), a to je veoma redak poremećaj. Zbog svog stanja, ona ima potrebu za redovnim praćenjem acido baznog statusa krvi (gasne analize).

Ta analiza se radi samo na klinikama u velikim gradovima, nemaju je domovi zdravlja, privatne klinike, čak ni dečije bolnice u manjim mestima.

Vasilija je verovatno jedino dete u Srbiji sa ovim poremećajem. Njoj je analiza konstantno potrebna u zavisnosti od stanja, od jednom dnevno, do jednom sedmično.

Aparat smo dobili na korišćenje od jedne firme i on se nalazi u domu zdravlja u Ljuboviji na dečijem odeljenju. Problem je kertridž koji košta 46 hiljada dinara i traje 21 dan.

Život deteta od šest godina zavisi od ranog prepoznavanja poremećaja kiselosti krvi i pada bikarbonata, a to nije ničija nadležnost. Kako kaže majka Snježana, doktori u Tiršovoj se svaki bore za njen život, jer malena dođe u teškom stanju.

Zato, svi koji želite da pomognete malenoj Vasiliji, to možete da učinite uplatom na račun:

160-5700101025390-36 na ime Snježana Krstić!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG 1

    17. decembar 2018 | 11:17

    Srbija ima zdravstvo pa kako svi ostali se leče može i dete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA