≫ 

Trenutak u kom pevač Amadeus benda stavlja 4.000 evra na krilo Milana koji se bori za život: Lepi mladić zaplakao iste sekunde (VIDEO)

- Jao, Boki - bilo je sve što je Milan uspeo da izgovori. I vi možete da mu pomognete tako što ćete uplatiti novac na sledeći račun: 205-9011007544558-56

  • 90

Milan Milošević iz Leskovca, koji boluje od adenokarcinoma jednjaka sa metastazama na jetri i plućima - šifra C 15, dobio je nadu jer je prikupljen novac za odlazak na lečenje u Turskoj za prvu, od verovatno, najmanje šest medicinskih sesija.

- Novac je počeo naglo da pristiže na račun -  kaže Tijana Miljković, Milanova devojka - piše Jugmedia.

Najveći iznos od 4.000 evra, koji je mladiću omogućio da ode na prvu terapiju u Tursku, donirao je Bojan Stanimirović iz Amadeus benda.

Bojan je sedeo pored Milana i video porukom se obratio svima:

- Čoveku su minuti odbrojani, fali mu za odlazak u Tursku 4.000 evra. Skupljeno je već 4.000, ali mu fali još toliko. Ja sad treba da vas pozovem da uplaćujete, ali sam mu ja doneo te 4.000 evra. On treba sutra ili prekosutra da krene za Tursku i sada ima te pare koje su mu falile. Vi sad dalje morate uplaćivati jer za 20 dana mora da plati drugu terapiju. Za prvu imamo. Dižite se svi i da skupimo te pare - poručio je član Amadeus benda nakon što je iz džepa izvadio novac i stavio ga pored Milana.

Kada je video novac koji je Bojan izvadio iz džepa, Milan je odmah zaplakao, i pre nego što će zagrliti svog prijatelja, uspeo samo da izgovori:

- Jao, Boki...

U videu na početku teksta pogledajte ovaj dirljivi i emotivni momenat.

U međuvremnu su se javili i mnogi drugi koji žele da pomognu. Tako će grupa prijatelja Milana Miloševića u sredu od 10 do 17 sati prikupljati novac u centru Leskovca, a prosvetni radnik Nebojša Aleksić predlaže da se svi prosvetari odreknu putnih troškova za jedan mesec, te da tu sumu grad Leskovac uplati kao donaciju za lečenje ovog mladića.

Milan Milošević

Milan sa devojkom/ Foto: Jugmedia/Privatna arhiva

Milanova devojka Tijana kaže da sada sledi veliki posao oko prikupljanja dokumentacije za odlazak u Tursku, a obećava da će u toku dana dostaviti i način uplate preko SMS poruke.

Danas bi, takođe, trebalo da bude otvoren i devizni račun, za sve uplate iz inostranstva.

Milan boluje od adenokarcinoma jednjaka sa metastazama na jetri i plućima – šifra C 15, opaka bolest za čije lečenje su iscrpljene sve mogućnosti na Klinici za gastroenterologiju u Beogradu, a sve vreme uz njega je njegova devojka Tijana Miljković (25) iz Leskovca.

- Sa svakom novom kontrolom konstatovalo se da se bolest širi, da bi se na kraju zaključilo da su mogućnosti za lečenje u Srbiji iscrpljene i ograničene. Milanov imunološki sistem je u potpunosti urušen i jedina nada nam je terapija na klinici Acibadem u Instanbulu, tamo gde su nam rekli da se javimo čim prikupimo sredstva, a prema iskustvima drugih, oni ne primaju bolesnike za koje nema nade - priča za Jugmediu Tijana.

Milan Milošević

Milan je bio zdrav kao dren i bavio se sportom/ Foto: Jugmedia/Privatna arhiva

Milan je u Leskovcu završio Gimnaziju, a u Beogradu Kriminalističku policijsku akademiju, Zaposlen je u Pograničnoj policiji na aerodromu „Nikola Tesla“. On i Tijana su dugo zajedno. Planirali su brak i decu, ali te planove će morati da odlože i da svoje snove ostvaruju tek posle lečenja u Instambulu, ako ljudi dobre volje pomognu svojim prilozima.

Ovaj uvek vedar i nasmejan momak, vodio je zdrav život.

- Nikada nije pio ni pušio, nijedan porok nema, a bavio se do pre godinu dana sportom, borilačkim veštinama i redovno posećivao teretane. Kod lekara je otišao prvi put maja prošle godine, na urološki pregled zbog peckanja u donjem delu stomaka. Nije bilo uroloških problema, ali urolog je otkrio bolesnu jetru i tako se krenulo na skenere i na sve moguće preglede, da bi nam 18. maja saopštili da je bolest metastazirala - priča devojka.

Milan Milošević

Milanu su minuti odbrojani i ostalo je još samo 20 dana da se skupi novac za drugu terapiju/ Foto: Privatna arhiva

To je za mladi par bio veliki šok, kao i za Milanovu porodicu, roditelje i brata.

- No, on je nas tešio. Govorio je da je mlad i da će to brzo prebroditi. Sve vreme je verovao. Međutim bolest se širila progresivno. U poslednjih mesec i po dana ima veoma jake bolove i na morfijumu je koji ne može do kraja da smiri bolove, pa sada njegov optimizam posustaje - dodaje devojka koja će s Milanom biti sve vreme u Turskoj.

Samo za jednu seansu i za smeštaj u Instambulu potrebno je oko 10.000 evra, a u ovom trenutku se ne zna koliko je seansi potrebno.

Ukoliko možete, želite, imate, uplatite novac za Milanovo lečenje, a svaki minut je dragocen, na sledeći račun: 205-9011007544558-56

(Telegraf.rs/Jugmedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki2711

    13. maj 2019 | 14:18

    A nas predsednik daje Makronu milion evra za katedralu iako su pare vec skupljenje,da se pravi vazan

  • S. M.

    13. maj 2019 | 13:41

    Svaka čast ovom čoveku koji je spoznao tudje muke i odlučio se da novčano mnogo pomogne. Neka mu Bog vrati na dobo.

  • Aca

    13. maj 2019 | 14:08

    Za sve drugo drzava ima novca osim za ovakve HITNE slucajeve!!!! Preči su i migranti i šiptari i svi oni koji su sve samo nisu SRBI!!! Budzet pun,pare na sve strane (bar tako pricaju) a za bolesnu decu i omladinu se NEMA! Dok drugi boluju i gladuju drzava rasipa novac po Francuskoj, Srpskoj,Kosovu i pitaj boga gde sve... jednom rečju SRAMOTA!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA