"Zovem se Milijana. Imam 6 godina i hoću da živim": Nemaština, samoća i bol jedino su za šta ova devojčica od rođenja zna

Devojčica živi u 100-godišnjoj kući od blata, bez kupatila i veš mašine... I dalje nosi pelene i katetere, a od čvrste hrane samo bi joj pozlilo

  • 9

Milijana ima samo 6 godina, a detinjstvo provodi u oskudici, samoći i bolu. Ljubav sestre i bake Leposave, koje se o njoj brinu, jedina su joj uteha u životu, jer siroto dete ne može da ima prijatelje. Ona ne govori, niti samostalno hoda.

Milijani je desni bubreg potpuno otkazao, a levi je teško inficiran, zbog čega joj baka Leposava menja kateter na svakih pola sata.

Kako bi joj od čvrste hrane samo pozlilo, baka joj pasira i sprema jedino jelo koju Milijana može da jede (plazmu i zlatni pek, supu), menja joj pelene i radi sve što može za nju.

Porodica živi od socijalne pomoći. Leposava ne prima ni penziju, već se prijavljuje za jednokratnu pomoć zbog svih troškova lečenja, koju joj nekad odobre, a nekad ne. Žive na planini, u zaseoku Durak, 40 kilometara od Kladova, gde živi mali broj domaćinstva, i malo čega ima. Žive u kući od blata, staroj 100 godina, gde nemaju ni kupatilo, ni veš mašinu.

Milijana bolesno dete Milijana i njena baka Foto: 28.jun

Leposava svakog meseca ide u Kladovo po katetere, gaze, sterilne rukavice i ostalu medicinsku opremu koju mora da kupi Milijani, ali da bi dobila ovo bez čega Milijana ne može da živi mora unapred da uplati novac apoteci, što nije uvek u mogućnosti da uradi.

Često se zajmi, i moli radnike u apoteci i lekare da joj daju bilo šta, kako bi mogla da se stara o Milijani. Zar i pored svih udaraca koje baka Leposava trpi čuvajući svoju unuku, ona mora da brine čak kako i da nabavi osnovne potrepštine za brigu o svojoj Milijani.

Život nije imao milosti prema ovoj devojčici, njena jedina nada smo mi i vi! Nemojmo da je razočaramo, donirajte, promenite joj život!

Donacije iz Srbije:

Ime: 28. JUN

Dinarski racun broj: 265619031000037746

Devizni racun broj: RS35265100000018400660

Raiffeisen banka Srbije

Online Donations:

Credit Card: www.28jun.org/#donate

PayPal: www.paypal.me/28jun

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA