≫ 

Jagodina je zaplesala na ulici za malu Kalinu: Svi žele da ovoj devojčici (1) zauvek vrate osmeh

Jedini način da Kalina potpuno ozdravi i pobedi opaku bolest je transplatacija koštane srži

  • 7

Grupa Jagodinaca odlučila je da uz pesmu i igru u centru grada, u pozitivnom raspoloženju i uz mnogo dobre volje prikupi deo novca koji je potreban za lečenje male Kaline Panić.

Ova devojčica, koja ima tek jednu godinu, od rođenja je bila raspoložena i vesela, retko plakala, a radije se smejala. A onda, sa svega 8 meseci izgubila je osmeh, budila se noću, a mama i tata veoma su se zabrinuli. Svi su mislili da Kalini rastu zubići, pa je promenila ponašanje.

Analize nisu bile dobre. Poslata je na dalju dijagnostiku u Beograd, stanje joj se naglo pogoršalo, da bi se na kraju ustanovila bolna istina. Kalina ima leukemiju i potrebna je operacija transplantacije kostne srži.

Kalina ima težak oblik ove bolesti koja se proširila na centralni nervni sistem, ćelije su se nagomilale na facijalnom nervu, što je i izazvalo parezu lica.

Istog dana otpočelo se sa hemioterapijama i Kalina iz dana u dan postaje sve veselija, a onda su kao posledica hemioterapije počele infekcije. Odmah po uključivanju antibiotika Kalina dobija anafilaktički šok, sistemsku alergijsku reakciju na antibiotik Longacef i prebacuju je na odeljenje intenzivne nege, sa kojeg se Kalina vraća kao pobednik.

Kalina Printskrin: Budihuman

Onda su usledili dani temperature, povraćanja, krvavih stolica, lošeg apetita, smenjivali su se antibiotici, antimikotici, dobijala je eritrocite, trombocite, ali sve to nije bilo dovoljno za njeno ozdravljenje. Jedna od najotpornijih bolničkih bakterija nastanila joj se na plućima, što je izazvalo tešku pneumoniju, Kalinina mala pluća su oslabila, dane je provodila prikačena za kiseonik. Doktori su govorili da daju sve od sebe i da su iskoristili sva oružja, ali da njen organizam mora da se probudi i da se izbori sam.

I onda je jednog dana Kalina rešila da pokaže koliki je borac. U njenoj koštanoj srži počele su da se proizvode nove, zdrave ćelije, a bolest je počela da se povlači na svim poljima, ali kako se radi o najtežem i najagresivnijem obliku leukemije pitanje je dana kada će se opet vratiti.

Jedini način da Kalina potpuno ozdravi i pobedi opaku bolest je transplatacija koštane srži. Ovaj komplikovani zahvat iziskuje značajna novčana sredstva i neophodno ga je izvršiti u inostranstvu.

Kalina je već sa nepunih osam meseci postala neustrašivi borac. Pomozimo joj da pobedi brojke i statistike i da iz ove bitke izađe kao pobednik.

Kalini možete pomoći slanjem broja 679 SMS-om na broj 3030, uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    12. avgust 2019 | 19:30

    Ajmo svi 679 na 3030 za ovu predivnu devojcicu! Kalina ❤

  • EvoneznamBogumi...

    12. avgust 2019 | 21:46

    Narod skuplja i skupice pare za dete, a Mitrovic Luni preko noci, takodje. Njoj su potrebnije, izgleda..... Horor!!!!

  • Jika

    12. avgust 2019 | 21:20

    Šta radi tu država???gde je ministarstvo zdravlja?Šta radi Palma???bruka i sramota....Eeee Srbijoooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA